Millet İttifakı, hükümet programını paylaşacak

Millet İttifakı, genel başkanların da katılacağı programla iktidara gelmeleri halinde hazırladıkları “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni yani hükümet programını bugün kamuoyuyla paylaşacak.
Ankara Masası
|
30 Ocak 2023, Pazartesi - 09:38
Millet İttifakı, hükümet programını paylaşacak

Millet İttifakı ortakları CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi genel başkanlarının ve kurmaylarının uzun süredir üzerinde çalıştığı Ortak Temel Politikalar Mutabakat Metni, yani “hükümet programı” bugün kamuoyuyla paylaşılacak.

Ankara ATO Congresium’da düzenlenecek program saat 11.30'da başlayacak.

Metindeki ana başlıklar

9 ana başlık ve 75 alt başlıktan oluşması planlanan metinde hukuk, eğitim, dış politika, siyaset, ekonomi, teknoloji gibi çok sayıda planlamanın yer alması bekleniyor.

Hükümet programında; 2 bin 300’e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralanacak. Metinde ana başlıklar, "hukuk, adalet ve yargı", "kamu yönetimi", "yolsuzlukla mücadele, şeffaflık ve denetim", "ekonomi, finans ve istihdam", "bilim, AR-GE, yenilikçilik, girişimcilik ve dijital dönüşüm", "sektörel politikalar", "eğitim ve öğretim", "sosyal politikalar" ile "dış politika, savunma, güvenlik ve göç" olarak sıralanıyor. Diğer alt başlıklarda ise "işsizliğin önüne geçilmesi", "enflasyonla mücadele", "yoksulluğun önlenmesi" gibi konular öne çıkıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2064831/millet-ittifaki-hukumet-programini-paylasacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.