Öz Orman- İş Sendikası'nın 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Öz Orman- İş Sendikası'nın 5. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Genel Başkan Settar Aslan, "Kadro kurumlara verilmiyor, işçinin şahsına veriliyor. Böyle bozuk bir yapı var. Bunun düzelmesi için diyoruz ki kurumlara bir norm kadro belirleyin. Burada iş sürekli 12 ay bile yetmiyor."
Ecem Çetin
|
09 Şubat 2023, Perşembe - 14:09
Öz Orman- İş Sendikası'nın 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Öz Orman- İş Sendikası 5. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Toplantıya, Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak- İş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Hak- İş Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Mustafa Taşçı ile daha birçok isim ve delegeler katıldı. 

Toplantıda konuşma yapan Settar Aslan, "Ülkemiz olağanüstü şartlar yaşıyor. Bu olağanüstü şartlar içerisinde genel kurulumuzu ertelemek için epey uğraştık. Ancak prosedürün başlamış olması, seçim kuruluna evrakların gelmiş olması, ve buna rağmen de dünyanın dört bir yerinden sendikacı dostlarımızın da ülkemize gelmeleri münasebetiyle erteleyemedik. Ancak Genel Kurul'u yapmak zorunda olduğumuz için birçok etkinliğimizi iptal ettik." ifadelerini kullandı. 

Aslan, "Genel Kurulumuzu, Kahramanmaraş merkezli olmak üzere, 10 ilimizde meydana gelen büyük deprem faciasının acısını yüreğimizde hissettiğimiz bir zamanda yapıyoruz. Depremde şehit olan vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar göstermesin." değerlendirmesinde bulundu.

2004'den bugüne kadar orman ve tarım teşkilatına kadro talep ettiklerine işaret eden Settar Aslan, "Arkadaşlar, yılda 120 gün çalışamadıkları için sağlık haklarından bile faydalanamıyorlardı." dedi. 

"İşçi rahmetlik olduğu zaman, kadro da rahmetlik oluyor"

Kurumda ve devlette yanlış giden bir şey olduğunu ifade eden Aslan, "Kadro kurumlara verilmiyor, işçinin şahsına veriliyor. Emekli olduğu zaman kadroda emekli oluyor. İşçi rahmetlik olduğu zaman, kadro da rahmetlik oluyor. Böyle bozuk bir yapı var. Bunun düzelmesi için diyoruz ki kurumlara bir norm kadro belirleyin. İş sürekli bir iş. Bir norm kadro çalışması yapıldı. 59 bin küsür, kadroya ihtiyaç var." şeklinde konuştu. 

"Türkiye'de bir kadro çalışması başladı. Konu geçici mevsimlik işçilere de gelecek"

Settar Aslan, daha sonra şöyle devam etti: 

"Burada iş sürekli 12 ay bile yetmiyor. İşçi geçiçi mevsimlik çalışıyor. Bununla ilgili yoğun çalışmalarımız, temaslarımız oldu. Devletin, yetkililerin aşındırmadık kapısı kalmadı. Konuyu sayın Cumhurbaşkanımıza kadar da taşıdık. Türkiye'de bir kadro çalışması başladı. Konu geçici mevsimlik işçilere de gelecek."

Cumhurbaşkanına çağrı

"Genel Kurulumuzdan da Sayın Cumhurbaşkanımıza bir çağrı yapıyorum. Geçici mevsimlik işçilerin artık sizden müjdeli bir haber beklediğini ifade ediyorum. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2067862/oz-orman-is-sendikasinin-5-olagan-genel-kurulu-gerceklestirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.