Konya’daki cinsel istismar olayında gelişme

Konya'da, lise öğrencisi 17 yaşındaki G.A.'nın, "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız" vaadiyle kandırılıp, elektrik ustası 35 yaşındaki Ahmet Mandal'ın cinsel istismarına uğramasına ilişkin davada karar çıktı. Mahkeme, 22 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Mandal ve ona yardım ettikleri gerekçesiyle iş ortağı Ali Akkaş ile okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sakar Koleri’ye verilen hapis cezalarını onadı.
Onur Çetinkaya
|
26 Nisan 2024, Cuma - 11:55
Konya’daki cinsel istismar olayında gelişme

Olay, Konya'da yaşandı.

İddiaya göre, lise müdürü Harun Avcu, 17 yaşındaki G.A isimli öğrencisini  "Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız'" diyerek kandırdı.

Başarılı öğrencinin 35 yaşındaki elektrik ustası 35 yaşındaki Ahmet Mandal ile tanıştırılmasıyla hayatı kabusa döndü. Genç kız Mandal'ın cinsel istismarına maruz kaldı.

G.A.'nın ailesinin de şikayeti üzerine kendisini MİT mensubu şeklinde tanıtan elektrik ustası Ahmet Mandal, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı.

Tutuklama zinciri sürdü 

Mandal'ın yanı sıra şüpheli kişilerden Harun Avcu, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Kadın müdür A.S.K., eşi M.K. ve A.A. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Müdüre tahliye yolu 

Cinsel istismar davasında karar çıktı. Mahkeme, tutuklu Ahmet Mandal'a 22 yıl hapis ve tutukluluk halinin devamına, okul müdürleri Harun Avcu ile Asuman Sahar Koleri'ye 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verip tahliye etti. 

Asuman Sahar Koleri'nin eşi M.K.'nin de aralarında olduğu 3 sanık ise beraat ederken, Ahmet Mandal'ın ortağı Ali Akkaş'a 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Hapis cezaları onandı 

Konya Bölge Adliyesi 7’nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanıklar Ahmet Mandal hakkında 22 yıl, ortağı Ali Akkaş, okul müdürleri Harun Avcu ve Asuman Sahar Koleri’ye verdiği 8 yıl 4’er ay hapis cezası ile diğer mağdur kız öğrenci K.K. yönünden Mandal’a verilen 2 yıl hapis cezasını onadı. Sanıkların temyiz başvuruları ise reddedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135509/konyadaki-cinsel-istismar-olayinda-gelisme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.