Depremzede Heimlich manevrasıyla hayata döndürüldü

Deprem bölgesinden Manisa'ya gitmek için Ankara'ya gelen Rabia A.'nın soluk borusuna perona doğru ilerlediği sırada yediği simidin parçası takıldı. Heimlich manevrası uygulanan genç kız rahat nefes aldı.
Ankara Masası
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 13:40
Depremzede Heimlich manevrasıyla hayata döndürüldü

Olay, Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminalinde (AŞTİ) meydana geldi. 

Deprem felaketinde Malatya'daki evleri yıkılan 21 yaşındaki Rabia B. ve ailesi Manisa'daki yakınlarının yanına gitmek için otobüsün geleceği perona doğru yöneldi. Genç kız yürüdüğü sırada soluk borusuna yediği simidin parçası takıldı.

Aile büyük panik yaşarken, Rabia B.'nin yardımına  AŞTİ’den Sorumlu Müdür Yardımcısı Mete Bilici yetişti.

Bilici, Heimlich manevrası uygulayarak genç kızın soluk borusunda kalan simit parçasını çıkardı.

Yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye götürülen depremzede genç kızın genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Hastanedeki tedavi sürecinin ardından Rabia B. ve ailesi Manisa’ya götürüldü. 

O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

" Müdahaleden sonra kızın tekrar nefes aldığını gördük"

Bağırma seslerini duyar duymaz olaya müdahale ettiklerini söyleyen Bilici, “Ankara’ya depremzedelerin yoğun olarak geleceğini düşündüğümüzden dolayı sahada görev yapıyoruz. Dışarıdan gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için görev alanımızdaydık. Malatya’dan gelen kalabalık bir depremzede aile vardı. O sırada bir çığlık sesi duyduk. Bir kızın zor durumda olduğunu gördük. Yediği lokmanın nefes borusuna takıldığını anladık. Daha önceden almış olduğumuz ilk yardım eğitimi sayesinde Heimlich Manevrası uyguladık. Müdahaleden sonra kızın tekrar nefes aldığını gördük. Diğer tıbbı işlemler için ilgili birimlere gönderdik” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069528/depremzede-heimlich-manevrasiyla-hayata-donduruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.