Enkaz altında kalan ineğini sürünerek girdiği tünelden besliyor

Adıyaman'da ineği enkaz altında kalan Birgül Tuncay, her gün sürünerek girdiği tünelden ineğini besliyor. Tuncay ineğini kurtarmak için yetkilerden yardım istedi.
Ankara Masası
|
16 Şubat 2023, Perşembe - 14:47
Enkaz altında kalan ineğini sürünerek girdiği tünelden besliyor

Depremin vurduğu illerden biri olan Adıyaman'ın merkeze bağlı Dardağan Köyü'nde yaşayan Birgül Tuncay ve Aziz Tuncay’ın çiftinin altı ahır üstü ev olan yapıları depremde tamamen yıkıldı.

Depremi hafif sıyrıklarla atlatan Tuncay ailesinin  4 inekten 2’si, 15 keçisi ve 30 tavuğu enkaz altında kalarak telef oldu. 2 inekleri kurtulan çiftin bir ineği ise enkaz altında kaldı. Tuncay ailesi tüm çabalarına rağmen inekleri Bircan'ı kurtaramadı.

Bunun üzerine ineğe ulaşmak için küçük bir tünel oluşturan Birgül Tuncay, depremin ilk gününden bu yana ineğini su ve yiyecek vererek besliyor.

 "Geldim kızım, geldim" diyerek ineğine seslenen Tuncay, telef olan hayvanları için gözyaşı döktü.

" Çocuğum yok, onları çocuğum yerine koyuyorum"

İneğinin kurtarılmasını için yetkililere seslenen Birgül Tuncay “Biz depremde kurtulduk ama hayvanlarım enkaz altında kaldı. İki ineğim, 15 keçim, 30 tavuğum kaldı. İneklerimizden 1’ini çıkarttık, 1’i ise hala enkazın altında. Onu da deliğin içinden girerek suyunu, yemini veriyorum. Korka korka giriyorum ve acele çıkıyorum. Ölümü göze alıyorum. Dışarda kaldık, evimiz yok, bir şeyimiz yok. Hayvanlarımı çok seviyordum. Çocuğum yok, onları çocuğum yerine koyuyorum” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2069554/enkaz-altinda-kalan-inegini-surunerek-girdigi-tunelden-besliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.