Hüseyin Yayman 'Depremin boyutunu Hatay'da görmeliler"

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, depremin vurduğu kentle ilgili " Belki tüm Türkiye’deki inşaat mühendislerine, STK’lara Hatay’ı göstermek lazım. Deprem nelere yol açıyor, depremin boyutları nedir, bunu anlamak için Hatay’ı gelip görmeliler. " ifadelerini kullandı. Yayman, Hatay'da şuanda bir çadır ihtiyacı olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
24 Şubat 2023, Cuma - 12:36
Hüseyin Yayman 'Depremin boyutunu Hatay'da görmeliler"

Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu Hatay'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Depremin kentte büyük bir yıkıma yol açtığını belirten Yayman "Şehrimize kimlik veren binalardan  Hatay Meclisi binası yıkıldı. 1400 yıl önce tabelası asılan bir cami yok oldu. Burada asrın diyorlar, asrın değil, 1000 yılın depremini yaşadık. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. İnşallah yaralarımızı saracağız" diye konuştu.

AK Parti ve muhalefet milletvekilleri olarak istişare halinde olduklarını aktaran Yayman, şehir için ortak çalışmalar sürdürdüklerini bildirdi.

"Depremin boyutunu anlamak için buraya bakmak gerekiyor." diyen Yayman "Belki tüm Türkiye’deki inşaat mühendislerine, STK’lara Hatay’ı göstermek lazım. Deprem nelere yol açıyor, depremin boyutları nedir, bunu anlamak için Hatay’ı gelip görmeliler. " dedi.

"Çadırlar gelecek"

Ankara Masası'nın 'şehrin en acil ihtiyacı şuanda nedir?' sorusuna Yayman şu şekilde yanıt verdi:

"Vatandaşlarımızın çadır talebi var, buna ilişkin 70 bin çadır dağıtıldı. Yeniden çadır talebimizi, bakanlarımıza, Cumhurbaşkanımıza illettik, çadırlar gelecek. Burada ikinci depremle birlikte insanlar korkuya kapıldılar. Sağlam olan evlerine bile girmek istemiyorlar. Hem deprem hem artçı sarsıntılar devam ediyor .İnşallah bugünleri atlatacağız." 

" Hatay, Türkiye’dir. Kimse şehri terk etmeyecek"

Hatay'dan yoğun bir göç olduğu iddialarına ilişkin ise Hüseyin Yayman "Hatay Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Biz Hatay’ı kardeşliğin, barışın şehri olarak ifade ediyoruz. İnşallah bunu devam ettireceğiz. Hatay, Türkiye’dir. Hatay’ın bu yapısını koruyacağız, kimse şehri terk etmeyecek." ifadelerini kulandı.

Yayman, emeği geçen tüm belediye ve STK’lara teşekkür etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071285/huseyin-yayman-depremin-boyutunu-hatayda-gormeliler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.