Yayman, "CHP'nin sorunu değişimle çözülecek sorunlar değildir"

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CHP'nin hafta sonu gerçekleştireceği 38. kurultaya ilişkin açıklama yaptı. Yayman, "CHP'nin sorunu Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu değişimiyle çözülecek sorunlar değildir. CHP, çok daha derin bir kriz yaşamaktadır." dedi.
Onur Çetinkaya
|
02 Kasım 2023, Perşembe - 17:00
Yayman, "CHP'nin sorunu değişimle çözülecek sorunlar değildir"

Mayıs seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler 4-5 Kasım'da yapılacak 38. Olağan Kurultay'a çevrildi.

Genel başkanlık yarışı çekişmeye sahne olacakken, başkanlık için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin grup başkanı Özgür Özel arasında kıyasıya bir seçim bekleniyor.

"CHP, çok daha derin bir kriz yaşamaktadır"

CHP'de hafta sonu ne olacağı merak konusuyken, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CHP'nin hafta sonu gerçekleştireceği 38. kurultaya ilişkin açıklama yaptı. 

Özel ve Kılıçdaroğlu arasındaki yarışın sonucu ne olursa olsun sorunların devam edeceğini vurgulayan Yayman, "CHP'nin sorunu Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu değişimiyle çözülecek sorunlar değildir. CHP, çok daha derin bir kriz yaşamaktadır.CHP'de kurultay kim kazanırsa kazansın sorunlar var olmaya devam edecektir. " dedi.

"Atatürk hayatta olsaydı AK Parti'yi ve Erdoğan'ı desteklerdi"

Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki krize dikkat çeken  AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman,  sözlerinin devamında ise çarpıcı ifadelere yer verdi.

Yayman, "Eğer bugün Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı AK Parti'yi ve Tayyip Erdoğan'ı desteklerdi ve bu yaşananları gördükten sonra CHP'lileri, parti yönetimini elinde sopayla kovalardı." yorumunu yaptı. 

"Diğer vekillere de inşallah bir esin kaynağı olur"

Yayman, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de AK Parti ile ittifak yapılabilir çıkışı yapan 
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu'nun partisinden istifasına ilişkin de konuştu.

Hatipoğlu'nun  partisinden istifa etmesini değerlendiren  AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman,  "Gerçekleri gördüğü için kendisini tebrik ediyorum. Diğer vekillere de inşallah bir esin kaynağı olur." dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2108163/yayman-chpnin-sorunu-degisimle-cozulecek-sorunlar-degildir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.