Osman Altınkaynak: " Hatay'da her gün kat ve kat büyüdük"

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Altınkaynak, Hatay için belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek " Çevre Koruma, Fen İşleri, Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetleri, Sosyal Hizmetler, Temizlik İşleri Müdürlüğü buraya geldi, Hatay'da yerleşke kurduk. Halkın inanılmaz teveccühünü gördük" dedi.
Ankara Masası
|
24 Şubat 2023, Cuma - 15:30
Osman Altınkaynak: " Hatay'da her gün kat ve kat büyüdük"

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Altınkaynak, deprem bölgesi Hatay'da yaptıklarını çalışmalara ilişkin Ankara Masası'na özel açıklamalarda bulundu.

Deprem haberi alır almaz hazırlıklara başladıklarını belirten Altınkaynak, ilk etapta MAKUT ekibiyle birlikte yola çıktıklarını söyledi.

Altınkaynak, kar ve fırtına nedeniyle depremin olduğu ilk günün akşam saatlerinde Hatay'a ulaşabildiklerini belirterek " Gözümüzün gördüğü ilk enkazda MAKUT ekibimiz çalışmalarına başladı. Çalışmalara başladığımız yerin etrafına hemen çorba arabalarımızı, çay arabalarımızı konuşlandırdık. Burada hizmet vermeye başladık." dedi.

" 19 vatandaşımızı sağ salim enkaz altından çıkardık"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin talimatıyla sürekli bölgeye takviye ekip yönlendirildiğini aktaran Altınkaynak "İkinci günde 65 araç 220 personelle görev yapmaya başladık. Ankara’daki ekiplerimiz de bize lojistik destek sağladı. MAKUT burada 19 vatandaşımızı sağ salim enkaz altından çıkardı. Maalesef 100’ün üzerinde de enkazdan cenaze aldık. Bu da kıymetli çünkü yakınları cenazelerine ulaşmak istiyordu. Bu nokta da yardımcı olduk." ifadelerini kullandı.

" Burada kat ve kat büyüdük"

Günden güne Mamak Belediyesinin bölgeye bir çok alandan ekip yönlendirdiğinin altını çizen Altınkaynak şunları söyledi:

"Temizlik işlerimizin de takviyesiyle bölgede çöpler ve hijyen açısından çalışmalar başlatıldı. Bizim burada koordinemize girdiler. Mamak Belediyesi müdürlükleri buraya gelerek hizmet vermeye başladı. Çevre Koruma, Fen İşleri, Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetleri, Sosyal Hizmet, Temizlik işleri müdürlüğü buraya geldi, Hatay'da yerleşke kurduk. Burada kat ve kat büyüdük. Halkın inanılmaz teveccühünü gördük. İç içe olduğumuz için çok duygusal anlar yaşadık."

Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Osman Altınkaynak, enkazlarda arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasıyla hayatı normale döndürmek için müdürlüklerin rutin işlerini yapmaya başladığını sözlerine ekledi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071316/osman-altinkaynak--hatayda-her-gun-kat-ve-kat-buyuduk

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.