Bakan Yanık deprem sonrası koruyucu aile sayısını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, depremin ardından koruyucu aile ve kimliği bilinmeyen çocuk sayısına dair açıklama yaptı. Yanık, korucu aile sayısında artışa dikkat çekti.
Onur Çetinkaya
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 12:10
Bakan Yanık deprem sonrası koruyucu aile sayısını açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı programda deprem sonrası yaşananlara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Kimliği bilinmeyen 82 çocuğumuz var"

Derya Yanık, depremin ardından kimliği belli olmayan çocuklar hakkında bilgilendirme yaptı.

Sisteme kayıtlı bin 901 refakatsiz çocuk olduğunu söyleyen Yanık, çocukların bin 465'inin ailelerine teslim edildiğini ifade etti. 

331 çocuğun tedavisinin sürdüğünü belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, kimliği bilinmeyen 82 çocuk olduğunu açıkladı.

Koruyucu aile sayısında artış 

Depremin ilk gününden itibaren koruyucu ailelik için taleplerin bir hayli fazla olduğunu ifade eden Derya Yanık, bugüne kadar 319 bin 241 aile koruyuculuk için başvurduğunu söyledi. 

Koruyucu ailelik için başvuruların devam ettiğini söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şeffaf bir şekilde durumun takip edildiğini söyledi.

Cemaat iddiasına yanıt

Deprem bölgesindeki refakatsiz çocukların cemaatlere veriliyor iddiasını değerlendiren Yanık, Deprem dönemiyle alakalı, refakatsiz çocuk, devlet bakım ve koruma ihtiyacı olan çocukların Diyanet'te dahil olmak üzere bizim kuruluşlarımızın dışında herhangi bir yere alınması söz konusu değildir. " açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071785/bakan-yanik-deprem-sonrasi-koruyucu-aile-sayisini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.