Kredi hesaplama

İnsanlar masraflarının gelirlerinin ya da birikimlerinin üzerine çıkması halinde borçlanmaya başvuruyorlar. Bu da çoğunlukla bankalardan kredi çekerek gerçekleştiriliyor. Peki kredi faizi ne kadar tutar? Aldığınız kredinin size maliyeti ne olur? Sizler için derledik.
Ersin Küçükbarak
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 15:02
Kredi hesaplama

Kredi, bir kimseye belirli bir süre sonra geri almak kaydıyla satın alma gücü sağlanmasıdır. Bu işlemde kredi alan kredi verene hemen ödeme yapmaz. Ödemeler belli bir takvime yani vadeye bağlanır. O süre boyunca üzerinde uzlaşılan, karşılıklı kabul edilen güncel rakam üzerinden faiz hesaplanarak ana paraya eklenir ve bu çerçevede geri ödeme yapılır. Genellikle kredi geri ödemeleri aylık olarak gerçekleştirilir.

İhtiyaç kredisi kişilerin beyaz eşyadan elektroniğe ya da ev eşyasına pek çok mal ve hizmet alımında kullanabileceği nakit çekimi anlamına gelir. Bunun yanı sıra araç alımında kullanılabilecek taşıt kredisi ya da ev ve işyeri alımında geçerli olacak konut kredisi de kullanılabilir. Kredili Mevduat hesapları da bir tür nakit ihtiyaç kredisi gibi işlem görür.

Kredi faizi nasıl hesaplanır?

Aşağıdaki formüle göre kredinizin faiz geri ödemesini hesaplayabilirsiniz.

(Anapara / 100) * (Faiz Oranı / 365) * Gün Sayısı = Günlük Faiz Getirisi. (Anapara / 100) * (Faiz Oranı / 12) * Ay Sayısı = Aylık Faiz Getirisi

Kullanmak istediğiniz kredi miktarını ve ne kadar sürede geri ödemek istediğinize ilişkin bilgileri girerek de kolayca internet sitelerinden ödeyeceğiniz kredi faizine ilişkin bilgi edinebilirsiniz.

https://www.hangikredi.com/kredi/ihtiyac-kredisi

https://www.enuygun.com/kredi/?gclid=EAIaIQobChMIsLOc5dK1_QIVFIxoCR2oJA43EAAYASAAEgJtNPD_BwE

Vakıfbank kredi hesaplama

https://www.vakifbank.com.tr/konut-kredisi-ve-ihtiyac-kredisi-hesaplama-.aspx?pageID=1333

Ziraat Bankası kredi hesaplama

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/hesaplama-araclari/kredi-hesaplama/tuketici-kredisi

Halkbank kredi hesaplama

https://www.halkbank.com.tr/tr/hesaplama-araclari/kredi-hesaplama.html

Konut kredisi hesaplama

https://www.hangikredi.com/kredi/konut-kredisi

https://www.enuygun.com/kredi/...

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071828/kredi-hesaplama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.