Nazar duası, Arapçası Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

Bebeklere, aileye ya da kendine kötülük getirileceğine inanılan nazara karşı dua okunmaktadır. Nazara karşı Kur’an-ı Kerim’de yer alan ayetler ve sureler yanı sıra özel bir dua da vardır. Peygamber efendimizin okuduğu duanın ise en etkili Nazar duası olduğuna inanılır. Nazar duasının Türkçe okunuşu, Arapçası, meali...
Ankara Masası
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 14:43
Nazar duası, Arapçası Yazılışı, Türkçe Anlamı ve Okunuşu

İnsanlar arasında nazarın kaza veya bela getireceğine yönelik inanış yaygındır. Nazardan gelecek kötülüklere karşı ise Kuran'da çare aranmaktadır. 

Bebekler başta olmak üzere, aile ya da kendine nazar olduğuna inanlar dua okumaktadır. Bu inanışa sahip insanlar  dualar, ayetler ve sureleri araştırmaktadır. Okunan duanın ise insanlara kalkan oluşturmaktadır. 

Peygamberimizin okuduğu nazar duası

En etkili nazar duasının peygamber efendimizin okunduğu dua olarak kabul edilmektedir. Peygamberimiz torunları  Hasan ve Hüseyin’i kötülüklerden, şerden ve nazardan korumak için dua okurdu. 

Peygamberimiz, okuduğu dua:

Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh

Türkçe anlamı:

"Her türlü şeytan ve zehirli hayvanlardan ve bütün kem gözlerden Allah’ın eksiksiz kelimelerine sığınırım."

Nazar ne anlama gelir

Nazar Arapça'da 'isâbetü’l-ayn' şeklinde kullanılır. Nazarın anlamı sözlükte 'kıskançlıkla bakmak, zarar verecek şekilde etkilemek' ifadeleriyle yer almaktadır.

Nazar duası Arapça

Nazar Duası Türkçe okunuşu

"Ve in yekâdullezîne keferû le yuzlikûneke bi ebsârihim lemmâ semiûz zikra ve yekûlûne innehu le mecnûn(mecnûnun). Ve mâ huve illâ zikrun lil âlemîn(âlemîne)." (Kalem Suresi 51-52)

Nazar Duası Anlamı

"Şüphesiz inkâr edenler Zikr’i (Kur’an’ı) duydukları zaman neredeyse seni gözleriyle devirecekler. (Senin için,) “Hiç şüphe yok o bir delidir” diyorlar. Hâlbuki o (Kur’an), âlemler için ancak bir öğüttür." (Kalem Suresi 51-52)

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071829/nazar-duasi-arapcasi-yazilisi-turkce-anlami-ve-okunusu

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.