Gaziantep ve Osmaniye su şebekeleri sağlıklı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep ve Osmaniye’de şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmaya uygun olduğunu duyurdu.
Mevlüt Peker
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 21:51
Gaziantep ve Osmaniye su şebekeleri sağlıklı

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Osmaniye'nin tamamında, Gaziantep’te ise İslahiye ve Nurdağı ilçeleri dışında kalan tüm bölgelerde şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmasının uygun olduğu bilgisini verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya platformu Twitter'daki @drfahrettinkoca onaylı hesabından yaptığı açıklamada, yapılan ölçüm ve analizlere bakıldığında Osmaniye’de tüm şebeke sularının içme suyu olarak kullanıma elverişli olduğunu gördüklerini belirtti.

Sağlık Bakanı Koca, Gaziantep'te ise İslahiye ve Nurdağı ilçelerinin şebeke sularının henüz kullanıma uygun olmadığını ancak  bu iki ilçe dışında Gaziantep genelinde şebeke sularının içme suyu olarak kullanılmasında sakınca olmadığını açıkladı.

Bakan Fahrettin Koca, gerekli duyuruların valilik ve kaymakamlıklar tarafından yapıldığını ve yapılmaya devam edileceğini ifade ederek vatandaşların bu uyarıları dikkate almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071902/gaziantep-ve-osmaniye-su-sebekeleri-saglikli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.