Pakistan'dan depremzedeler için ilk gemi yola çıktı

6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremden sonra Türkiye’deki depremzedeler için 1000 ton yardım taşıyan Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin ilk gemisi, Karaçi Limanı'ndan yola çıktı.
Mevlüt Peker
|
28 Şubat 2023, Salı - 23:56
Pakistan'dan depremzedeler için ilk gemi yola çıktı

Karaçi Limanı’nda gerçekleştirilen uğurlama törenine, Pakistan Denizcilik Bakanı Seyit Faysal Sabzvari ve Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu ile yetkililer iştirak etti.

Türkiye’deki depremzedeler için 1.000 ton yardım yüklü gemide 22.000 battaniye, 1800 kışlık çadır ve çeşitli ihtiyaç ve destek malzemeleri yer alıyor. Pakistan Deniz Kuvvetleri'ne ait askeri geminin, 13 gün içerisinde Mersin Limanı'na ulaşması planlanıyor. Mersin Limanı'nda 2 gün demirleyecek olan askeri gemi, daha sonra Suriye'ye hareket edecek.

Karaçi Limanı’nda açıklama yapan Bakan Seyit Faysal Sabzvari, Pakistan’ın kardeş ve dost ülke Türkiye’ye desteğinin süreceğini kaydetti.

Bakan Sabzvari, geçtiğimiz yıl Pakistan'da yaşanan sel felaketinde Türkiye'nin yardımlarını hatırlatarak, yardım sırasının Pakistan'da olduğununun altını çizdi.

Türk hükümeti ve Türk halkı adına kesintisiz desteği nedeniyle Pakistan’a ve Pakistan halkına teşekkür eden Türkiye’nin Karaçi Başkonsolosu Cemal Sangu ise, Pakistan’ın iyi niyet ve sevgisinin Türk halkı için çok büyük anlam ifade ettiğini, zor zamanda yalnız olunmadığını hissettirdiğini ifade etti.

Kardeş ve dost ülke Pakistan, Türkiye’ye şu ana kadar hava ve karadan 7000 kışlık çadır, 33.000 battaniye gönderdi. Önümüzdeki 2 hafta boyunca da 4000 kışlık çadırın hava yoluyla deprem bölgesine gönderilmesi hedefleniyor.

Ayrıca, Pakistan'ın önemli vakıflarından Al Khidmat Vakfı, Beytüsselam Refah Vakfı, Edhi Vakfı, Sailani Refah Vakfı ve Pakistan Kızılay'ı da Türkiye’nin deprem bölgesinde çeşitli yardım faaliyetleri gerçekleştiriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072128/pakistandan-depremzedeler-icin-ilk-gemi-yola-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.