Bakan Kurum sayıyı verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Adıyaman'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Kurum, yarın itibariyle çalışmaların başlatılacağını duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
02 Mart 2023, Perşembe - 15:54
Bakan Kurum sayıyı verdi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerinde yeniden inşa edilecek binaların yapımı ve çalışmalara dair konuştu.

Adıyaman'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Kurum, tarih ve sayıyı verdi.

"Yarın itibarıyla başlıyoruz"

Depremzedeler için geçici barınma alanlarının kurulma sürecinin hızla yönetildiğini söyleyen Kurum, "10-15 gün içerisinde etaplar halinde vatandaşlarımıza gerçekleştirmeye başlayacağız" diye konuştu.

21 Şubat'tan bu yana 12 bin781 konutumuzun sözleşmelerini imzalayarak yapım sürecinin başlatıldığının altını çizen Murat Kurum, 3 Mart itibarı ile 21 bin 244 konutun yapımını başlatmış oluyoruz." dedi. 

2 ay içinde 11 ilde 244 bin konut

Kurum konuşmasında 13 bin 987 köy inşa evi yapılacağını ifade ederken arazilerin uygunluğuna göre hareket edileceğini belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, "Arazisi uygunsa arazisine, uygun değilse mera arazilerine yapılacak. İnşallah 2 ay içinde 11 ilde 244 bin konutun temellerini atacağız.Yıkılan tüm camilerimizi, tarihi eserlerimizi de ivedilikle yenileme sürecini yürüteceğiz." açıklamasında bulundu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072461/bakan-kurum-sayiyi-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.