Bakanlığın deprem konut çalışmaları devam ediyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesi Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı 7 köyde de 310 kalıcı konut inşa çalışmasına başlandığını duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
19 Mart 2023, Pazar - 11:24
Bakanlığın deprem konut çalışmaları devam ediyor

Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgede yeni konut çalışmaları başladı. Afetin ilk gününden bu zamana kadar bölgede TOKİ ile işbirliği içerisinde yoğun mesai harcayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı 7 köyde de 310 kalıcı konut inşa çalışmasına başlandığını duyurdu.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Proje Daire Başkanı Metin Sağır, "Köy evi tiplerimizin tamamı 3+1 122 metrekare ile 127 metrekare arasında olacak ancak bölgesel olarak farklı ihtiyaçlara göre de köylerimizde farklı yapı tiplerimizi kullanabileceğiz. 100 konutu geçen köylerimizde birer adet köy konağı, bir adet ibadethane de tarafımızca yapılarak hizmete sunulacaktır. Ahırı zarar gören ve ahırı yıkılan vatandaşlarımıza da 80 metrekarelik ahırımızı inşa ederek teslim edeceğiz. Diğer illerimizde de sırasıyla önümüzdeki günlerde tüm ihalelerimiz tamamlanacak ve yapım çalışmalarına en hızlı şekilde başlanacak." şeklinde konuştu.

Konuya ilişkin ise Bakan Murat Kurum, sosyal medya hesabından çalışmaları paylaştı, " Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracağız." ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075718/bakanligin-deprem-konut-calismalari-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.