Akşener, milletvekilleriyle buluştu

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının görüşüldüğü 6'lı masa toplantısı sonrası önce GİK üyelerini ardından milletvekilleri ve başkanlık divanı üyelerini topladı. İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz, yolu millete çıkmayacak hiçbir şeyde olmayız" dedi.
Mevlüt Peker
|
03 Mart 2023, Cuma - 00:16
Akşener, milletvekilleriyle buluştu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi ev sahipliğinde bugünkü 6'lı masanın 2'nci turunun son toplantısıyla ilgili İYİ Partili milletvekilleri, başkanlık divanı üyeleri ve başdanışmanlarını bilgilendirmek için partiye ait ek binada toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı öncesi İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, habercilerin sorularını cevapladı.

Meral Akşener'in 6'lı masa toplantısıyla ilgili olarak kendilerini bilgilendireceklerini, kendilerinin de kanaatlerini paylaşacaklarını söyleyen İsmail Tatlıoğlu, kararların partinin kurullarıyla alındığını, bu nedenle Türkiye'nin ve milletin menfaatine iyi sonuçlar çıktığını belirterek, "Henüz isim konuşmadık. Türkiye'nin tek adam sisteminden çıkışı için ne uygunsa onu yapacağız" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın "Millet 5'ten büyüktür" paylaşımının hatırlatıldığı Tatlıoğlu, "Bunların kişisel tavırlardır. Biz kolektif karar almak için toplandık. Tüm konularda Genel İdare Kurulu üyelerimiz, Başkanlık Divanımız, milletvekillerimiz, yarın il başkanlarımız, cumartesi günü geçmiş dönem il başkanlarımız ve yine milletvekillerimizin hepsiyle beraber toplanıp bir karar alacağız. Milletimiz için çok iyi olacak." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığı

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda bir uzlaşı olup olmadığı sorulan Tatlıoğlu, İYİ Parti'nin ve genel başkanı Meral Akşener'in bu konuda baştan beri söylediklerinin belli olduğunu, ilkeli siyaset yaptıklarını, birazdan 6'lı masa toplantısında ne olduğu konusunda bilgileneceklerini ve herkesin de kanaatlerini belirteceklerini, birçok milletvekilinin deprem bölgesinde olması sebebiyle cumartesi tekrar bir araya geleceklerini ve daha kapsamlı bir toplantı yapacaklarını söyledi.

"6'lı masanın cumhurbaşkanı adayına dair 5 partinin anlaştığı" iddialarının hatırlatılması üzerine Tatlıoğlu, "Bu konuda herhangi bir yorum yapmam mümkün değil, çünkü bilgilenmedik. Biz, yolu millete çıkmayacak hiçbir şeyde olmayız." dedi.

Meral Akşener'in parti binasına gelişinde, İYİ Parti Gençlik Kolları üyelerince "Milletin umudu Meral Akşener" sloganı atıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072529/aksener-milletvekilleriyle-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.