Karabağ’daki çatışma sonrası Rusya’dan itidal çağrısı

Rus barış güçlerinin kontrolü altında olan Karabağ'daki arazilere yasa dışı askeri sevkiyat gerçekleştiren Ermeniler ile Azerbaycan askerleri arasında başlayan çatışmalar sonrası Rusya, bölgede yükselen tansiyonun düşmesi için itidal çağrısı yaptı.
Mevlüt Peker
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 21:17
Karabağ’daki çatışma sonrası Rusya’dan itidal çağrısı

Karabağ'da yasa dışı askeri sevkiyat gerçekleştiren Ermeniler ile Ermeni askerlerinin sevkiyatını önlemek isteyen Azerbaycan askerleri arasında yaşanan çatışmaların ardından bölgede gerilim iyice arttı. Rusya, yükselen tansiyon sonrası itidal çağrısında bulundu.

Karabağ’daki duruma ilişkin açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, "Tarafları itidalli davranmaya ve gerilimi yumuşatmak için adımlar atmaya davet ediyoruz. Son birkaç gün içinde ateşkes rejimi defalarca ihlal edildi. Olay bir kez daha Bakü ve Erivan'ın müzakerelere mümkün olan en kısa sürede yeniden başlaması gerektiğini teyit ediyor" diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus barış güçlerinin dün yaşanan çatışmayı durdurmak için müdahale ettiği ve ne olduğunu anlamak için hem Azerbaycan hem de Ermenistan yetkilileriyle çalışıldığı bildirildi.

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’dan Hankendi-Halfali-Turşsu istikametindeki yol kullanılarak, Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarına askeri teçhizat, mühimmat ve personel nakliyesi yapıldığı istihbaratı almıştı. İstihbarat sonrası ivedilikle harekete geçen Azerbaycan ordusu, kontrol amacıyla bir aracı durdurmuş ve bu sırada Azerbaycan askerlerine ateş açılmıştı. Çatışmada 2 Azerbaycan askeri Ermeri askerlerin saldırısında şehit olmuş, Azerbaycan askerlerine ateş açan 3 Ermeni asker ise Azerbaycan askerleri tarafından indirilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074217/karabagdaki-catisma-sonrasi-rusyadan-itidal-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.