Rusya’dan Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı!

Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan’a “üçlü anlaşmalara uyma” konusunda çağrıda bulundu.
Mevlüt Peker
|
19 Eylül 2023, Salı - 18:02
Rusya’dan Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı!

Kremlin'in Basın Sekreteri Dmitriy Peskov, Karabağ konusunda daha önce Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan üçlü mutabakatlara riayet edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu anlaşmaların şartlarına, yeni oluşan durumu da göz önünde bulundurarak herkesin uymasını istiyoruz," şeklinde konuştu.

Peskov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan'ın Karabağ'da yürüttüğü antiterör faaliyetleri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Karabağ'da yaşanan gelişmelerden duydukları kaygıyı dile getiren Peskov, "Artan gerilim ve askeri eylemlerin başlaması bizi endişelendiriyor," ifadelerini kullandı.

Peskov, Azerbaycan ve Ermenistan'ın, daha önce Rusya ile birlikte imzaladıkları üçlü anlaşmalara sadık kalmaları gerektiğini belirtti. "Bu üçlü anlaşmalar, taraflar arasındaki tek sağlam temeldir. Herkesin bu anlaşmalara, yeni oluşan durumu da göz önünde bulundurarak uymasını bekliyoruz. Burada, Ermenistan'ın 1991 yılından itibaren Azerbaycan topraklarını tanıdığı gerçeğini özellikle vurgulamak istiyoruz," dedi.

Peskov, Bakü ve Erivan ile diplomatik yollarla iletişimlerini sürdürdüklerini, bölgedeki durumun diplomatik bir çözüme kavuşturulması için çalıştıklarını da ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2100380/rusyadan-ermenistan-ve-azerbaycana-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.