Kılıçdaroğlu: Bereket getirmek için adayım

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde konuştu.
Mevlüt Peker
|
06 Mart 2023, Pazartesi - 23:01
Kılıçdaroğlu: Bereket getirmek için adayım

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Merkesinde, 6 partiden oluşan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandıktan sonra partisinin genel merkezine geldi.

CHP önünde toplanan kitleye seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, ilk cümle olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte yola çıktıklarını söyledi.

Kendisinin sadece bir cumhurbaşkanı adayı olmadığını, aynı zamanda bereket, huzur ve adalet hasretinin de adayı olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, gönülleri kazanmak, kaygıları gidermek, korkuları aşmak, küslükleri barıştırmak ve sofralara bereketi getirmek için aday olduğunu savundu.

"Sevgili halkım, kimler aday biliyor musunuz?" sorusunu soran Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Ankara'da elektriği kesilen İbrahim'e misafir oldum. İbrahim Bey adaydır. Bartın maden faciasında hayatını kaybeden maden işçisi Rıdvan'ın ailesini ziyaret etmiştim. Rahmetli Rıdvan'ın oğlu Emrullah adaydır. Şanlıurfa'da evladı için nöbet tutan Emine Şenyaşar'a sarıldım. Emine Hanım adaydır. 8 Şubat'ta Hatay Samandağ'da, 'İçeride annem, abim ve babam var. Ses veriyorlar, termal kamerada ısı da var ama girecek ekipman yok' diye bize feryat eden gencimiz aday. Tüm depremzedelerimiz aday. Ekmeğini çöpten çıkartan, ekmek teknesi gasbedilen kağıt toplayıcıların deposuna gittim, çaylarını içtim. İşte oradaki Baver Bey aday. 'Süt veren ineğimi kestirip kredi ödüyorum' diye feryadını dinlediğim çiftçi Meliha Hanım aday. 28 Şubat sürecinde öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesine gittim, onları dinledim. Sultan Hanım da aday. Ergenekon kumpasıyla canına kast ettikleri Kuddisi Okkır'ın evine gittim. Beni metanetle karşılayan Sabriye Okkır Hanım da aday. Torbacılara öldürttükleri Sinan Ateş'in eşi Ayşe Hanım da aday. 73 yaşında Kaz Dağları'nı savunan Hanife Hanım teyze aday. KPSS'de derece yapmasına rağmen atanamayan Salihcan'ı dinlemiştim. Salihcan da aday. Gezi Parkı davasında haksız yere hapis yatan, şehir plancı Tayfun'un kızı biricik evladımız, Veramız da aday. Aday sadece ben değilim, 84 milyon aday. Hani şu, SADAT militanlarıyla korkuttuklarını sandıkları 84 milyon... Ekmeği, suyu, geleceği çalınmış o 84 milyon aday. Çaldıkları 418 milyar doları geri isteyen herkes aday. Sadece bana oy vermeyeceksiniz; siz kendiniz, sevdikleriniz ve geleceğiniz için oy vereceksiniz. Çünkü bu düzeni değiştirecek olan sizlersiniz. Bu, topyekun bir değişimin başlangıcı."

Kılıçdaroğlu'na burada eşi Selvi Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074224/kilicdaroglu-bereket-getirmek-icin-adayim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.