Türkiye'den AP'ye kınama!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu (AP) binasında bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye karşıtı etkinlik düzenlemesini kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu durumun, Avrupa Parlamentosu'nun terörle mücadelede konusunda ikiyüzlü tutum ve samimiyetsizliğinin bir defa daha ortaya konduğu vurgulandı.
Mevlüt Peker
|
08 Mart 2023, Çarşamba - 21:50
Türkiye'den AP'ye kınama!

Dışişleri Bakanlığı, AP (Avrupa Parlamentosu) binasında bölücü terör örgütü PKK/PYD/YPG elebaşları ve destekçileri tarafından Türkiye karşıtı etkinlik düzenlemesini şiddetli biçimde kınadı.

Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, AB'nin (Avrupa Birliği) terör örgütleri listesinde bulunan ve Türkiye'yi hedef alan PKK terör örgütünün propagandası olan bir faaliyete izin verilmesi ve imkan sağlanmasının asla kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, söz konusu durumun, Avrupa Parlamentosu'nun terörle mücadele konusunda ikiyüzlü tutum ve samimiyetsizliğinin bir defa daha ortaya konduğu, Türkiye'nin adının da zikredilerek söz konusu faaliyete meşruiyet kazandırılmak istenmesi ve bu faaliyete izin ve imkan verilmesinin, Avrupa Birliğinin uluslararası yükümlülükleri ile de çelişmekte olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin hiçbir surette ayrım gözetmeden bütün terör örgütleri ile mücadelesine kararlılıkla devam edeceğinin altı çizilen açıklamada, Avrupa Birliği kurumları ile AB üyesi ülkelerden, uluslararası güvenliği tehdit eden terörizm ile mücadele konusunda Türkiye'nin yanında durmasının beklendiğine dikkat çekildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074458/turkiyeden-apye-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.