Kartel üyeleri turistik tesis bastı: 3 ölü

Meksika’da uyuşturucu karteli üyeleri, turistik tesise silahlı saldırı düzenledi. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi de yaralandı.
Mevlüt Peker
|
08 Mart 2023, Çarşamba - 23:23
Kartel üyeleri turistik tesis bastı: 3 ölü

Meksika’da CJNG (Jalisco Yeni Nesil Karteli) üyeleri, silahlı saldırı düzenledikleri turistik tesiste 3 kişiyi öldürüp 8 kişiyi de yaraladıktan sonra tesisi ateşe vererek olay yerinden kaçtılar.

Meksika’nın Guanajuato eyaleti sınırları içinde bulunan Celaya kentindeki La Palapa isimli turistik tesise silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Meksika’nın en tehlikeli suç örgütü olarak bilinen CJNG (Jalisco Yeni Nesil Karteli) üyesi 6 kişilik grup, turistik tesiste bulunan bazı müşterileri vurup tesisi ve çevresini ateşe vererek olay yerinden uzaklaştılar.

Jalisco Yeni Nesil Karteli grubunun 2 kişiyi silahla, 1 kişiyi de ateşle yakarak katlettiğini açıklayan güvenlik güçleri, tesiste bulunan 8 kişinin ise hem silahlardan çıkan mermilerle hem de ateşe verilen mekandaki büyük yangında yaraladığını duyurdu.

Saldırı sonrası turistik tesise tehdit ifadelerinin bulunduğu pankartın asıldığı görüldü. Pankartta, silahlı saldırının Jalisco Yeni Nesil Karteli’nin üstlendiği kaydedilerek, turistik tesisin sahibini ise ölümle tehdit ettiler. La Palapa isimli turistik işletmenin sahibinin ise Celaya kentinde etkin başka bir kartelle bağlantılı olduğu kaydedildi.

La Palapa isimli turistik tesise saldırı düzenleyenler henüz yakalanamazken, Guanajuato Eyaleti Başsavcılığı saldırı ile ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan çok yönlü operasyonlar da devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074470/kartel-uyeleri-turistik-tesis-basti-3-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.