Zorlu" CHP'nin diğer partilerle görüşmesinde sorun yok"

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın kriz ve secim sürecini değerlendirdi. Zorlu, CHP'nin HDP' ile görüşmesi durumuna ise, "CHP'nin ya da diğer partilerin başka partiyle görüşmesinde sorun yok" dedi.
Onur Çetinkaya
|
09 Mart 2023, Perşembe - 15:50
Zorlu" CHP'nin diğer partilerle görüşmesinde sorun yok"

Millet İttifakı geçtiğimiz hafta krizin ardından hızlı bir hafta yaşadı. Partiler arasındaki sağduyulu diyalog krizi çözdü. 

Sorunun giderilmesiyle 6 lider Saadet Partisi Genel Merkezi'nde bir araya gelerek 13. cumhurbaşkanı adayını belirledi. Alınan kararla Millet İttifakı adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, herkesin merak ettiği o süreci ve sonrasındaki seçim çalışmalarına dair konuştu.

"Akşener Millet İttifakı'nın çimentosudur"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masaya yeniden dönmesini değerlendiren Zorlu, Akşener'in millet için adım attığını belirtti.

İYİ Parti Sözcüsü, "Türkiye'nin önünü açmak için çalıştı. Bir hususun altını çizmek istiyorum. İYİ Parti ve Genel Başkanımız Meral Akşener, bu ülkenin aydınlık yarınlara kavuşması için yılmadan bugünlere geldi. Genel Başkanımız Millet İttifakı'nın çimentosudur.'' ifadelerini kullandı.

"Yavaş-İmamoğlu yeni dönemin umudunu taşıdılar"

Akşener'in ikna edilmesi konusunda önemli rol oynayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun girişimlerine değinen Zorlu,  ''Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Millet İttifakı'nın başarılarıyla Türkiye'de yeni bir dönemin umudunu taşıdılar. Ve milletimizde bir heyecan uyandırdılar. Bizim ilkesel durumuşuzda bir farklılık olmadı. Biz halkın bu tercihini yeniden milletimizin huzuruna sunmayı başardık. Seçim kazanıldıktan sonra en uygun sürede atamalar yapılacaktır.'' diye konuştu.

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, Millet İttifakı'nın İmamoğlu-Yavaş formülüyle krizi aşması hakkında, "Herkesin kazanacağı bir formülü hayata geçirdik" dedi.

"Akşener Başbakan olacak"

Millet İttifakı adayının Kılıçdaroğlu olmasının ardından seçimleri kazanmaları durumunda Parlamenter sisteme geçileceğini belirten Zorlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in ise Başbakan olacağını bir kez daha yineledi. 

CHP-HDP görüşmesi 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın adayı olmasının ardından HDP eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kılıçdaroğlu'na görüşme çağrısında bulundu. 

Katıldığı bir programda ise Akşener, CHP'nin HDP ile masaya getirmeme kaydıyla görüşebileceğini söyleyerek kırmızı çizgisini bir kez daha yineledi.

Kılıçdaroğlu'ndan HDP'nin çağrısı üzerine yanıt geldi CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, HDP ziyaretine ilişkin "Ziyaret edeceğim, ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz " açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Sözcüsü CHP-HDP görüşmesini de değerlendirdi. Zorlu,  'CHP'nin ya da diğer partilerin başka partiyle görüşmesinde sorun yok. AK Parti de HDP ile anayasa görüşmeleri sürecinde HDP ile bir görüşme gerçekleştirdi.'' ifadelerini kullandı.

"İnce'yi aramızda görmekten mutluluk duyarız"

Seçim çalışmalarının haftaya netleşeceğini söyleyen Kürşad Zorlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin olası ittifaka katılmasını dair yaptığı açıklamada,  "Genel Başkanımız da açıkladı, sayın Muharrem İnce çok tecrübeli bir siyasetçiydi. Aramızda görmekten memnuniyet duyarız ancak bu bizim verebileceğiz bir karar değil.'' şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074557/zorlu-chpnin-diger-partilerle-gorusmesinde-sorun-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.