Erdoğan'dan liderlere büyüme teklifi

Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti, Büyük Birlik Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi 14 Mayıs seçimleri öncesi büyümek için çalışmalara başladı. Erdoğan'ın liderlere teklif ettiği iki parti daha ittifaka katılabilir.
Onur Çetinkaya
|
10 Mart 2023, Cuma - 09:24
Erdoğan'dan liderlere büyüme teklifi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa süre kala adaylar artık belirlendi. Cumhur İttifakı'nda Erdoğan, Millet İttifakı'nda ise aday Kılıçdaroğlu oldu.

6 liderin oluşturduğu Millet İttifakı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan hamle geldi.

Cumhur İttifakı'nı genişletmek isteyen Erdoğan önce Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Beştepe'de ardından ise bir diğer ortağı  Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi  AK Parti Genel Merkezi'nde ağırladı.

Toplantılarda seçim çalışmalarını değerlendiren liderler ardından ittifakın genişletilmesi için konuştu.

Erdoğan'dan sürpriz teklif 

14 Mayıs için hassas bir çalışma yürüten AK Parti ve Erdoğan, ittifaka katılımlar için hamleler yapmaya hazırlanıyor. Kulislerde konuşulan iddiada  HÜDA-PAR'a belli bir kontenjan verilmesi gündemde.

Erdoğan'ın teklifine sıcak bakıldığı öğrenilirken bir diğer ittifaka kazandırılmak istenen parti olan  Yeniden Refah Partisi ile görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

"Cumhur İttifakı genişleyecek mi?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesini değerlendiren Destici,"DSP'nin Cumhur İttifakı'na katılması söz konusu. Cumhur İttifakı genişleyecek mi?" sorusu üzerine Destici, "Cumhur İttifakı'nın ilkeleri, nedir o ilkeler? Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler." yanıtını verdi.

"Bugünkü görüşmede ittifaka katılım konusunda isim gündeme geldi mi?" sorusunu Destici, "Mutlaka. Gündemdeki bütün meseleleri konuşma fırsatı bulduk. Şu anda bunların detayını paylaşmam çok doğru olmaz." diye cevapladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074611/erdogandan-liderlere-buyume-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.