Grandi'den depremzedeler için destek çağrısı!

BM (Birleşmiş Milletler) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle Türkiye ve Suriye'de yaşamlarını baştan inşa etmeye çalışan afetzedeler için “daha çok destek” çağrısı yaptı.
Mevlüt Peker
|
13 Mart 2023, Pazartesi - 18:59
Grandi'den depremzedeler için destek çağrısı!

UNHCR (BM Mülteciler Yüksek Komiserliği)’den yapılan açıklamada, Filippo Grandi, Türkiye ve Suriye'de büyük afetlerden etkilenen bölgelere düzenlediği 5 günlük ziyareti tamamladı.

Temasları çerçevesinde insani yardım çalışanları ve afetzedelerle görüşen Filippo Grandi, depremlerin Türkiye ve Suriye'de on binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olduğunu ve milyonlarca insanı etkilediğini kaydetti.

Filippo Grandi, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkili olduğu bölgelerde büyük bir yıkım olduğuna dikkat çekerek, yıkım ve tahribat boyutunun şok edici olduğunu ve birçok yerde kıyameti çağrıştırdığını belirterek, milyonlarca insanın kayıplar yaşadığını, travma geçirdiğini ve yaralandığını, çok insanın da bu korkunç ve trajik olay sebebiyle yerinden olduğunu bildirdi.

Deprem bölgelerinde yürütülen insani yardım faaliyetlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Grandi, hem Türkiye hem Suriye’de sahadaki ihtiyaçların çok fazla olduğunu ve daha fazla kaynak aktarılması gerektiğini, insanların yaşamlarını ve geçim kaynaklarını tekrar inşa edebilmeleri için daha çok insani yardıma ve erken dönem iyileşme kaynaklarına ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075039/grandiden-depremzedeler-icin-destek-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.