Kur’an kursu yöneticisine 39, hizmetliye 36 yıl hapis!

Erzurum'da çocuklara işkence ve eziyette bulunma suçundan yargılanan Kur'an kursu yöneticisine 39 sene, kursun hizmetlisine ise 36 sene hapis cezası verildi.
Mevlüt Peker
|
14 Mart 2023, Salı - 19:19
Kur’an kursu yöneticisine 39, hizmetliye 36 yıl hapis!

Erzurum'da bulunan bir yatılı Kur'an kursunda, Kur’an eğitimi kurslarına katılan 14 çocuğa karşı şiddet ve işkence iddiasıyla “işkence” suçundan yargılanan kursun yöneticisine "eziyet" suçundan 39 sene, hizmetliye ise 36 sene hapis cezası verildi.

Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, davanın tutuklu sanıkları olan kurs yöneticisi N.K. ve kurs hizmetlisi U.G. ile mağdur çocukların aileleri ve her iki tarafın avukatları katıldı.

Esas hakkındaki mütalaa karşısında savunma yapan kurs yöneticisi N.K, çocuklara yemedikleri yemekleri yedirdiklerini, çocukları evlerinde yatmadıkları yataklarda yatırdıklarını ileri sürerek, “Bu nasıl bir sistematik işkence?” diye sordu.

N.K. şunları söyledi:

“T.B. isimli velinin çocuğunun kulağını çektiğim, kanattığım söyleniyor. Tırnaklarımın uzunluğu sebebiyle böyle olduğu söyleniyor. Böyle nasıl olur? Vampir miyim ben? İşkence suçlamasını kesinlikle reddediyoruz. Hiçbir çocuğa bugüne kadar hiç vurmadım. Ama en fazla kulağını çektiğim olmuştur. Bunu yaptığımı da ailelerini arayıp haber vermişimdir. Öteki velileri çağırıp sorun. İçlerinden bir tanesi işkence yaptığımı söylesin, o zaman değil tahliyemi, idamımı isterim. İşkence suçlamasıyla yargılanmak, bir din adamı olarak bizi kırar, üzer."

Kursun hizmetlisi U.G. ise öğrencilerin ifadelerine bakıldığında kimilerinin ellerine kağıt tutuşturulduğunu savundu.

14 senedir yüzlerce talebe yetiştirdiğini ve hakkında en küçük şikayet olmadığını savunan sanık U.G, görev yapmadığı başka bir yurtta da çocuklara işkence yaptığının söylendiğini ama o yurtta hiç görev almadığını, sosyal medyada yapılan linçler yüzünden kızının okula gidemez hâle geldiğini, herkesin kendisini “tacizci hoca” olarak andığını, mahkemenin vereceği karara güvendiklerini söyledi.

Son sözlerinin ne olduğu sorulan her iki sanık da beraatlerini istedi.

"İşkence" suçundan dava açılan sanıklarla ilgili suçun vasfını değiştiren mahkeme heyeti, "eziyet" suçundan 3'er sene olmak üzere 12 çocuğa karşı eyleminden ötürü U.G'ye 36 yıl, 13 çocuğa karşı eyleminden ötürü ise N.K'ye ise 39 yıl hapis cezası vererek davayı karara bağladı.

Mahkeme heyeti sanıklarla ilgili "takdir indirimi" uygulamadı ve hükümle birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti, kararı oy çokluğuyla aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075182/kuran-kursu-yoneticisine-39-hizmetliye-36-yil-hapis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.