Boğaya işkenceye 15 gün temizlik cezası

Adana'da kesime getirdikleri boğayı işkence ederek öldüren 2 zanlı 15 gün boyunca hayvan bakımevinde temizlik yapacak. Hakimlik tarafından adli kontrol koşuluyla bırakılan zanlılar, hayvan haklarına dair bir kitabı okuyarak 15 gün içinde özetini hakimliğe sunacak.
Mevlüt Peker
|
13 Haziran 2023, Salı - 18:08
Boğaya işkenceye 15 gün temizlik cezası

Et ve Süt Kurumu Adana Et Kombinası Müdürlüğü'nde hayvana şiddet uyguladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, 15 gün hayvan bakımevinde temizlik yapma ve "İslam Hukukunda Hayvan Hakları" adlı kitabı okuyup 25 sayfalık özetini mahkemeye sunma şartıyla serbest bırakıldı.

Yüreğir ilçesi Yenidoğan Mahallesi'ndeki kombinada 25 Mayıs'ta meydana gelen ve sosyal medyada yayılan görüntülerle ilgili soruşturma sonucunda M.A.T. ve İ.G. adlı kurum personeli gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İfadelerinde, şüpheliler hayvanın huysuzlaşması nedeniyle onu sakinleştirmeye çalıştıklarını iddia etti.

İki şüpheli, ifadelerinin ardından "Hayvana acımasızca ve zalimce muamele etmek" suçlamasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorguların ardından iki şüpheli, nöbetçi hakimlik tarafından, 15 gün boyunca hayvan bakımevinde temizlik yapma ve "İslam Hukukunda Hayvan Hakları" adlı kitabı okuyup 25 sayfalık özetini mahkemeye sunma şartıyla serbest bırakılma kararı verildi.

Sorumlular işten çıkarılmıştı

    Et ve Süt Kurumu Adana Et Kombinası'nda, dananın kafasına cisimle vurarak kesim yapılmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı.

    Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, M.A.T. ve İ.G. adlı kurum personelleri gözaltına alındı.

    Et ve Süt Kurumu, sosyal medyada yayılan hayvana yönelik şiddet görüntüleriyle ilgili müfettiş görevlendirildiğini ve sorumluların işten çıkarıldığını açıkladı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2086036/bogaya-iskenceye-15-gun-temizlik-cezasi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.