Malatya’da dernek aşevinin kapatılmaya çalışıldığı iddiası yalanlandı

Bir derneğe ait aşevinin kapatılmak istendiğine dair iddialar ile ilgili Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, iddiaya konu olan aşevinin bir “çadır aşevi” olduğu, bulunduğu alanın ise “geçici iş yerlerinin inşa alanı” olduğu, geçici iş yerlerinin inşa çalışmaları başlayacağı için aşevi çadırının bir başka alana taşınacağı ve yeri yerinde faaliyetlerini sürdüreceği, “dernek aşevinin kapatılmaya çalışıldığı” yönündeki iddiaların dezenformasyon olduğu belirtildi.
Mevlüt Peker
|
14 Mart 2023, Salı - 19:56
Malatya’da dernek aşevinin kapatılmaya çalışıldığı iddiası yalanlandı

6 Şubat Pazartesi saat 04.17’de, 8,6 kilometre derinlikte meydana gelen ve 60 saniye süren Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem ile aynı gün saat 13.24’te, 7,7 kilometre derinlikte meydana gelen ve 45 saniye süren Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremden başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ kentleri etkilenmiş, OHAL ilan edilen 11 kentte deprem büyük yıkıma ve 48 bin 448 can kaybına yol açmıştı. Verilebilecek en üst seviye alarm durumu olan 4. Seviye alarmıyla birlikte devletin tüm kurumlarının seferber olduğu Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra 17 bine yakın artçı sarsıntı yaşanmıştı.

Tüm dünya tarafından “asrın felaketi” olarak nitelendirilen ancak bazı siyasilerin “abartılılıyor” dediği depremler sonrası yaralar sarılmaya çalışılırken, deprem üzerinden fırsatçılık yapmaya çalışanlar da dezenformasyon üreterek boş durmuyor.

Malatya Valiliğinden yalanlama

Saadet Partisi'nin, gençlik teşkilatı AGD (Anadolu Gençlik Derneği) ve partinin derneği olarak bilinen Cansuyu Derneğine ait aşevinin kapatılmak istendiğine dair iddialarla ilgili açıklamada bulunan Malatya Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarından yapılan kasıtlı paylaşımlarda, bir derneğe ait aşevinin kapatılmak istendiği iddiasının bulunduğu hatırlatarak, söz konusu iddiaların gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, tamamen asılsız olduğunu bildirdi.

Malatya Valiliğinin açıklamasında, iddiaya konu olan aşevinin bir “çadır aşevi” olduğu, bulunduğu alanın ise “geçici iş yerlerinin inşa alanı” olduğu, geçici iş yerlerinin inşa çalışmaları başlayacağı için aşevi çadırının bir başka alana taşınacağı ve yeri yerinde faaliyetlerini sürdüreceği vurgulandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2075186/malatyada-dernek-asevinin-kapatilmaya-calisildigi-iddiasi-yalanlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.