Malatya Doğanşehir’de sağanak, baskınlara yol açtı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi, son günlerde etkisini arttıran sağanak yağışlar sonucu su baskınlarına sahne oldu.
Mevlüt Peker
|
15 Mart 2023, Çarşamba - 19:54
Malatya Doğanşehir’de sağanak, baskınlara yol açtı

Kent genelinde yaşanan sağanak, ilçenin birçok noktasında su baskınlarına yol açtı. Sürgü Baraj Göleti'nde biriken suların taşması sonucu taşkın yaşandı. Bazı derelerin taşması nedeniyle de araçlar zarar gördü ve bazı yollarda yarılma meydana geldi. Belediye ekiplerinin yoğun çabaları sonucu, ilçe merkezinde biriken su, derelere aktarıldı. Depremzedelerin kaldığı Vahap Küçük Meydanı'ndaki çadırlar da sel sularından etkilendi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, sağanak yağışın dere yataklarını ve arazi sularını ana kanalda biriktirdiğini belirterek, kanalın dolmasıyla taşkın yaşandığını ifade etti. Sel suyunun dere yatağına aktarıldığını dile getiren Zelyurt, selde can kaybının olmadığını ve çadırların bulunduğu alanı farklı bir yere taşıyacaklarını açıkladı.

Ayrıca, Malatya'nın Arapgir ilçesinde de sağanak yağış nedeniyle Kozluk Çayı'nın taşması sonucu tarım arazileri su altında kaldı. Arapgir Kaymakamı Adnan Doğan, vatandaşlardan hayati bir ihbar gelmediğini ancak suyun taştığı bölgelerdeki tarım arazilerinde zarar meydana geldiğini belirtti. Hasar tespiti çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, 43 ihbara müdahale etti. Ekipler, Doğanşehir ve Arguvan ilçelerinde evlerinde mahsur kalan 8 kişiyi tahliye ederek güvenli bölgelere ulaştırdı. Akçadağ ilçesinde de bazı yerlerde su baskınları yaşandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075323/malatya-dogansehirde-saganak-baskinlara-yol-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.