ABD, Hint Pasifik bölgesinde hamle yapacak

Amiral John C. Aquilino, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin, Hint Pasifik bölgesindeki otoriter rejimlerin baskı ve zorbalıklarına karşı gerekli adımları atacağını söyledi.
Mevlüt Peker
|
16 Mart 2023, Perşembe - 21:59
ABD, Hint Pasifik bölgesinde hamle yapacak

ABD'nin Hint-Pasifik Kuvvetleri Komutanı Amiral John C. Aquilino, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün Singapur'da düzenlediği bir etkinlikte yaptığı konuşmada, küreselleşme çağının, güvenlik çevrelerinin ekonomi, ticaret ve yatırımı etkilediği "yenilenmiş süper güç rekabetlerinden" biri haline geldiğini belirtti. Aquilino, Çin'i baskı altında tutmayı da Hint Pasifik bölgesinde çatışmaları da istemediklerini ifade etti ancak otoriter rejimlerin baskı ve zorbalıklarına karşı bu bölgeyi desteklemek için gerekli adımları atacaklarını dile getirdi.

Aquilino, revizyonist güçlerin hedeflerine ulaşmak için baskı ve gözdağı kullanarak eylemlerini haklı çıkardıklarını söyledi. Bu güçlerin, kendi münhasır ekonomik bölgelerinde yasal olarak hareket eden ülkeleri taciz etmek için kanun uygulayıcı kurumları yetkilendirdiğini savundu. Aquilino, bu güçlerin resmi mutabakatları ihlal ettiğini, uluslararası yasal kuralları görmezden geldiğini ve Birleşmiş Milletler Şartı'ndaki yükümlülüklerden kaçındığını belirtti.

Aquilino, Çin'in özellikle Kuzey Kore konusunda kurallara dayalı düzene bağlı kalması durumunda dünyaya etkisi olabileceğine işaret etti. Kuzey Kore'nin sadece 2022'de 70 füze denemesi yaptığını belirten Aquilino, bunun tarihteki en provokatif eylem olduğunu ifade etti. Aquilino, istikrarı bozan ve öngörülemeyen füze denemelerinin hız kesmediğine dikkat çekti.

ABD'nin Hint Pasifik bölgesindeki otoriter rejimlere karşı gerekli adımları atacağını açıklayan Amiral Aquilino, "yenilenmiş süper güç rekabetlerinden" birinin, küreselleşme çağında güvenlik çevrelerini etkilediğini söyledi. Ayrıca, revizyonist güçlerin hedeflerine ulaşmak için baskı ve gözdağı kullanarak eylemlerini haklı çıkardıklarına dikkat çekti. Amiral Aquilino ayrıca, Çin'in Kuzey Kore konusunda kurallara dayalı düzene bağlı kalması gerektiğini belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075467/abd-hint-pasifik-bolgesinde-hamle-yapacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.