Peskov'dan tahıl koridoru açıklaması

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, yarın sona erecek Tahıl Koridoru Anlaşmasına ilişkin konuştu. Sözcü, anlaşmanın 2 ay daha uzatılacağını ifade etti.
Onur Çetinkaya
|
17 Mart 2023, Cuma - 14:54
Peskov'dan tahıl koridoru açıklaması

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Ukrayna tahılının ülke limanlarından ayrılamaması üzerine, Birleşmiş Milletler ve Türkiye’nin arabuluculuğunda Temmuz 2022’de imzalanan tahıl koridoru anlaşması ilk olarak Kasım 2022’de uzatılmıştı. 

Anlaşmanın uzatılması müzakereleri kapsamında 13 Mart'ta BM yetkilileri ile bir araya gelen Rus heyet, anlaşmanın 60 günlüğüne uzatılmasına itirazlarının olmayacağını söylemiş, Ukrayna bu kararı 'çelişkili' bulduğunu dile getirmişti.

Anlaşma, eğer yeni bir uzatma kararı alınmazsa 18 Mart’ta sona erecek. Diplomasi trafiğine neden olan konuya dair Rusya'dan açıklama geldi.

2 ay uzatılacak 

Anlaşmanın bitimine saatler kala açıklamada bulunan Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in  arabuluculuğunda imzalanan tahıl koridoru anlaşmasının 60 gün uzatılacağını açıkladı.

Öte yandan  Ukrayna hükümeti ise yarın sona erecek anlaşmanın '120 gün uzatılmasını da içeren mevcut şartlar ile yenilenmesi gerektiğini' söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075544/peskovdan-tahil-koridoru-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.