Naci Görür'den 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem uyarısı

Türkiye'nin deprem gerçeğiyle yüzleştiği bir dönemde, Manisa'da düzenlenen bir panelde Prof. Dr. Naci Görür, 7 ve üzeri büyüklükte bir depremin kaçınılmazlığına dikkat çekti. Manisa'nın aktif fay hatları üzerinde olduğunu vurgulayan Görür, "Bu bölge er geç depremle sınanacaktır." uyarısında bulundu. Kentin dirençli hale getirilmesi gerektiğini belirten Görür, depremin engellenemeyeceğini ancak etkilerinin azaltılabileceğini vurguladı.
Kaynak: AA
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 06:29
Naci Görür'den 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem uyarısı

Türkiye'nin deprem gerçeği her geçen gün daha fazla belirginleşiyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nin kayıtlarına göre neredeyse her gün ülke genelinde onlarca deprem meydana geliyor. Ancak uzmanlar, büyük depremlerin kaçınılmazlığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu uzmanlardan biri de Prof. Dr. Naci Görür.

6 Şubat depremleri öncesinde bölgeyle ilgili defalarca uyarılarda bulunan Görür, bu sefer farklı bir bölgenin koordinatlarını vererek, "Bu bölge er geç depremle sınanacaktır." açıklamasında bulundu. Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen "Manisa Depreme Hazır mı?" paneline katılan Görür, Manisa'daki riskler üzerinde dikkat çekti.

Manisa'nın fay hatları üzerinde kurulduğuna ve aktif faylarının 7 ve üzeri büyüklükte depremler üretebilecek potansiyele sahip olduğuna işaret eden Görür, kentin tektonik yapıya sahip olduğunu belirtti. Görür, "Manisa, aktif fay hatları üzerinde kurulmuş. Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip." dedi ve ekledi: "Bu bölge er geç depremle sınanacaktır."

"Manisa'nın Dirençli Kent Olması Gerekiyor"

Tarihten ders alarak depremlerin ciddiye alınması gerektiğini vurgulayan Görür, "Manisa'nın dirençli bir kent haline gelmesi gerekiyor. Manisa depreme dirençli kent haline getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent hale gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136235/naci-gorurden-7-ve-uzeri-buyuklugunde-deprem-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.