Erdoğan liderliğinde kabine toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Toplantıda ülke gündemine dair önemli konular görüşülecek.
Onur Çetinkaya
|
19 Mart 2023, Pazar - 14:46
Erdoğan liderliğinde kabine toplanıyor

İki haftalık aranın ardından Kabine toplantısı yarın Beştepe'de gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığını yapacak toplantıda seçim ve afetler masada yer alacak.

Erdoğan ve bakanların en önemli gündem maddesi deprem ve sonrasında yaşanan sel felaketi olacak.

Deprem bölgesindeki son durum, afetlerin açtığı yaraların sarılması için atılacak adımlar, depremzedelere yönelik yardımlar kapsamlı şekilde ele alınacak.

Depremzedeler için konut öncesi oluşturulan konteyner kentlerdeki çalışmalar ve kalıcı konutların inşa sürecinde gelinin son durum değerlendirilecek. Deprem ve sel sonrası bakanlar bölgeye dair bilgi verecek.

Afet bölgesinde asgari ücret düzenlemesi

Bölgede istihdamın azalmaması için tedbirler alınacak. Afet bölgesinde brüt asgeri ücretin net asgari ücret olarak ödenmesi konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yarın yapılacak toplantıda kabineyi bilgilendirecek. 

Çalışmanın yürürlüğe girmesin halinde 11 ilde asgari ücret 8.500 yerine brüt asgari ücret alacak. Geçici işçilere yönelik çalışma mecliste ele alınacak. İşçilere dair çalışmada kabine masasında yer alacak.

Seçim çalışmaları görüşülecek

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri, milletvekili listeleri ve seçime yönelik çalışmalar toplantının bir diğer önemli gündem maddelerinden olacak. 

Mısır ile ilişkilerde son durum 

Kabine Toplantısı'nda ekonomide atılacak yeni adımlar ve dış politikanın da ele alınması bekleniyor. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Samih Şukri'nin davetiyle dün Mısır'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. 

Çavuşoğlu'nun Mısır'a 11 yıl sonra gerçekleştirdiği ziyaret sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda önemli bir aşama olarak görülüyor. 

Bu kapsamda Bakan Çavuşoğlu'nun Mısır'a gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili Başkan Erdoğan'a sunum yapması bekleniyor.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulunacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075735/erdogan-liderliginde-kabine-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.