Adıyaman Valiliği yalan haberlere suç duyurusunda bulundu

Adıyaman Valiliği, Kahramanmaraş depremlerinden hemen sonra iki çocuğun bir araca bindirilerek kaçırıldığı yönündeki haberlerin gerçek dışı olduğunun altını çizerek suç duyurusunda bulundu.
Mevlüt Peker
|
19 Mart 2023, Pazar - 23:08
Adıyaman Valiliği yalan haberlere suç duyurusunda bulundu

Adıyaman Valiliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023’te ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, özellikle belirli basın-yayın organları tarafından kamuoyunu manipüle etmek için kasıtlı olarak dezenformasyon maksatlı bilgilerle haberler yapıldığının görüldüğü belirtilerek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 'kayıp çocuklara' dair çok sayıda açıklama yapmasına karşın bir basın yayın organının, “Adıyaman’da deprem sonrasında enkazdan çıkarılan iki çocuğun beyaz bir otomobille götürüldüğü ve iki çocuktan da bir daha haber alınamadığı” yönünde hiçbir gerçekliği olmayan ve tamamı yalan bilgilerden mütevellit haberi yayına koyduğu hatırlatıldı.

Haberde geçen F.A.A. (4) ve H.N.T. (12) isimli çocukların bulunması için DNA karşılaştırmaları dahil tüm çalışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, emniyet birimlerinin yaptıkları kapsamlı araştırmalarda, haberlerde ileri sürüldüğü gibi çocukların, “enkazdan çıkarılıp beyaz araçla götürüldüğü” şeklinde hiçbir bulgunun görülmediği, kayıp çocukların bulunması için ilgili bakanlıklar ve kamu kurumlarının iş birliği içinde ayrıntılı olarak yürütüldüğü, bulunan çocuklarla ilgili kamuoyuna sürekli bilgilendirmeler yapıldığı kaydedildi.

Adıyaman Valiliği, bu bilgilendirmelere rağmen provokasyon amaçlı olarak kamuoyuna maksatlı yanıltıcı ve yalan haber yayanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075762/adiyaman-valiligi-yalan-haberlere-suc-duyurusunda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.