Yakup Türkal "Gençler geleceğimize yön verecek"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, Gençlik Bakanlığı kuracaklarını, bu bakanlıkta 35 yaş üzeri bakan dahil kimsenin olmayacağını belirterek "Gençler gerçekten, geleceğimize yön verecek" dedi.
Ankara Masası
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 14:33
Yakup Türkal "Gençler geleceğimize yön verecek"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, Ankaramasası-HaberAnkara ortak yayınında, Gazeteci Ersin Küçükbarak'ın sunduğu 'Seçim Ekranı' programına konuk oldu.

Gençlere yönelik çok sayıda projeleri olduğunu ifade eden Türkal, eğitimde teknik liselerin önemli bir konuma getirileceğini söyledi.

Türkal, "Teknik liseleri ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayacak şekilde planlıyoruz" dedi.

Eğitim alanında yapacakları reformları tek tek anlatan Türkal, gençlere yönelik atacakları önemli bir adımı da açıkladı.

"35 yaş altı gençlerle yola çıkacağım"

"Biz gençlerimizin kendi geleceğiyle birlikte, ülkemizin geleceğinde de söz sahibi olacağı bir Türkiye hedefliyoruz." diyen Türkal şunları söyledi:

"Gençlik Ve Spor Bakanlığını ayıracağız. Gençlik Bakanlığımızda, bakan dahil 35 yaşın üzerinde bir kimseyi çalıştırmayacağız. 35 yaşı dolduran var ya bakan da dahil, onu oradan alacağım görevinden, 35 yaşın altındaki gençlerle iç içe olan, onlarla kaynaşabilen, onların umuduna umut olabilecek insanlarla yola çıkacağım. Yani gençlerin içindeki insanlar genç olacak. Şimdi benim yaşım da 47, ben de onlarla bir köprü gibiyim aslında şu an ama daha da onlarda ilişkide olacak Bakanları ve yönetim kadrolarını kuracağız. Ve gençler gerçekten, geleceğimize yön verecek. Beraber, beraber yön vereceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075848/yakup-turkal-gencler-gelecegimize-yon-verecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.