Yakup Türkal "İnsanlarımızın onuruyla yaşayacağı sistem kurduk"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, ekonomide iddialı olduklarını belirterek "İnsanlarımızın onuruyla yaşayacağı, asgari standartları oluşturabilecek bir sistem kurduk. 90. Günde hiçbir vatandaşımız ekmek kuyruğunda beklemek zorunda kalmayacak. Alacağı ekmek parasının yarısını biz vatandaş kartına yüklüyoruz" dedi.
Ankara Masası
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 13:49
Yakup Türkal "İnsanlarımızın onuruyla yaşayacağı sistem kurduk"

Ankaramasası-HaberAnkara ortak yayınında, Gazeteci Ersin Küçükbarak'ın sunduğu 'Seçim Ekranı' programının ilk konuğu Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal oldu.

Türkal, seçim çalışmaları ve projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Herkesi kucaklayan bir yapı oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Türkal, "O partiden bu partiden demeyeceğiz.  İşinin ehli olanlarla yola çıkacağız. Kimseye bir sözümüz yok, milletimize ve devletimize sözümüz var." diye konuştu.

Türkal, geçmişinde hiçbir siyasi parti, dernek veya kulübe üye olmadığının altını içerek "Bir gün ülkeyi yönetmeye talip olacağımı biliyordum." dedi.

Güçlü bir kadrosu olduğunu bildiren Türkal ekonomi, tarım ve sanayi konularında iddialı olduklarını vurguladı.

Ekonomik uçurumların her geçen saat azaldığı bir sistem kurmak için kolları sıvadıklarını aktaran Türkal projelerine ilişkin şunları söyledi:

"İnsanlarımızın onuruyla yaşayacağı, asgari standartları oluşturabilecek bir sistem kurduk. 90. Günde hiçbir vatandaşımız ekmek kuyruğunda beklemek zorunda kalmayacak. Alacağı ekmek parasının yarısını biz vatandaş kartına yüklüyoruz. Vatandaş kart demek, devletin asgari standartlarını verdiği, vatandaşımızın devletine güvendiği, devletinin vatandaşına karşı sorumlu olduğu bir kart.

Ailelere çocuk yardımı

Biz diyoruz ki; zorda kaldığın gün, hatta zorda kaldığın bugünden itibaren başkanlığımızın başladığı 90. Günden itibaren, biz yanındayız. Senin ekmek paranın, elektrik, su, doğal gaz paranın yarısını, asgari standartlardaki yarısını biz kartına yükleyeceğiz, bedelsiz. Ve diyoruz ki; çocuklar çocukluğunu yaşasın. Çocukların vatandaş kartı için ebeveynlerine, onların çikolata ve oyuncak paraları için her ay 250 TL para yükleyeceğiz. 

"Devletin, vatandaşın yanında olduğu bir sistem kurduk"

Gençlerimizin sanat ve spora eğilimlerini artırmak için, sanatın desteklenmesi için, sanatçıya değer verilmesi için her ay 500 TL onların kartına para yükleyeceğiz. Bu kart ayın 1’inden başlayacak, ayın 30’unda kullanılmayan bakiye sıfırlanacak, diğer ay tekrar vereceğiz. Yani o para, o ay ekonominin içinde kazandırılmak suretiyle çocukların, bebeklerin mama ve bez paraları annelerinin kartlarına yükleyeceğiz. Hijyenik ped paralarını yükleyeceğiz. Yani, biz gerçekten insanca yaşayacağımız, ekonomik standartların oluştuğu ve devletin, vatandaşın yanında olduğu bir sistem kurduk. 

"Devlete ilave 1 lira yük getirmeyeceğiz"

En büyük ayrıntımız şu, bu kadar para yok sen nereden bulacaksın? Biz de diyoruz ki; devlete ilave 1 liralık yük getirmeden, biz bu işi başardık. Devlete ilave 1 lira yük getirmeyeceğiz.

Yakup Türkal, ekonomiye yeni kazandıracakları projelere ilişkin ise şunları söyledi:

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075836/yakup-turkal-insanlarimizin-onuruyla-yasayacagi-sistem-kurduk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.