Cüneyt Arkın kimdir?

300'den fazla filmde rol almış, Türk sinemasının usta sanatçısı Cüneyt Arkın'ın hayatı merak ediliyor. Cüneyt Arkın kimdir?, Kariyer hayatı nasıl başladı? İşte yanıtı…
Ecem Çetin
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 15:46
Cüneyt Arkın kimdir?

Dünyayı Kurtaran Adam, Kara Murat serisi, Malkoçoğlu serisi, Ala Geyik, Öğretmen Kemal ve daha birçok projede yer alan Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın'ın hayatı araştırılıyor. 

Cüneyt Arkın kimdir? 

Cüneyt Arkın veya doğum adıyla Fahrettin Cüreklibatır, 7 Eylül 1937 yılında Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde dünyaya geldi. Yoksul bir ailede büyüyen Arkın, Eskişehir Atatürk Lisesi'nde lise öğrenimini, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde üniversite öğrenimini tamamladı.

Kariyer hayatı nasıl başladı?

Adana ve civarında bir süre doktorluk yapan Cüneyt Arkın, 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Cüneyt Arkın daha sonra, askerlik yaptığı sırada dikkatini çektiği Şafak Bekçileri filminin yönetmeni Halit Refiğ'in teklifiyle oyunculuğa başladı. Arkın'ın kariyerindeki kırılma noktası ise 1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi oldu. Cüneyt Arkın, bir süre sonra Halit Refiğ önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi alan Cüneyt Arkın, öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde beyaz perdeye aktardı. Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getiren usta isim, avantür filmlerin en aranan oyuncusu hâline geldi. Usta isim, kariyeri boyuncu değişik türlerde 300 filmde yer almıştır.

Özel hayatı

Cüneyt Arkın, sınıf arkadaşı Güler Mocan 1964 yılında ilk evliliğini yapmıştır. Çiftin, kızları Filiz, 1966 yılında dünyaya gelmiştir. Evlilikleri, Arkın'ın kariyeri nedeniyle uzun sürmemiştir. Cüneyt Arkın, 1968 yılında ise Betül Işıl ile tanışmış ve 1969'da nişanlanmışlardır. Cüneyt Arkın ve Betül Işıl 1970 yılında dünyaevine girdi ve 1971'de boşandı. Çift, kısa bir süre sonra yeniden evlendi ve Kaan ve Murat adlarında iki çocuğu oldu .

Cüneyt Arkın, ne zaman öldü? 

Türk sinemasının efsanesi, İstanbul'da kalbinin durması sonucu 28 Haziran 2022 tarihinde Liv Hospital Hastanesi'nde 84 yaşında hayatını kaybetmiştir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075858/cuneyt-arkin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.