Macron: Zevk aldığımı mı sanıyorsun?

Tartışmalı emeklilik reformu Fransa Ulusal Meclis’ten geçti, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sessizliğini bozdu: Bu reformu yapmaktan zevk aldığımı mı sanıyorsun?
Mevlüt Peker
|
22 Mart 2023, Çarşamba - 18:19
Macron: Zevk aldığımı mı sanıyorsun?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tartışmalı emeklilik reformunun Ulusal Meclis'te kabul edilmesinin ardından sessizliğini bozdu ve reformu savundu.

Macron, basına yaptığı açıklamada, reformu yapmaktan zevk almadığını belirtti. Ancak, emekli sayısının 2030'larda 20 milyona ulaşacağına dikkat çekerek, sistemin artık dengesiz olduğunu söyledi.

Macron, reformun yıl sonuna kadar uygulanması gerektiğini ve çalışanların işletmelerin kar ettiği dönemlerde hükümete daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, çocuk bakımı, ulaşım ve barınma konularında daha iyi destek sağlayarak insanları işgücü piyasasına teşvik etmek istediğini söyledi.

Sendikaların emeklilik sistemindeki değişiklikler konusunda uzlaşmaya yanaşmadığını iddia eden Macron, protestoların meşru olduğunu ancak şiddeti ve tehditleri kınadığını belirtti.

Emeklilik reformu, Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrası kullanılarak kabul edilmiş ve iki gensoru önergesi başarısız olmuştu.

Reform, Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılarak yürürlüğe girmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076126/macron-zevk-aldigimi-mi-saniyorsun
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.