Mustafa Destici "Emekli maaşları kademeleri olarak artacak"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, en düşük emekli maaşına yapılan zammın, diğer emekli maaşlarına da kademeli olarak yansıyacağını söyledi. Destici, bayram ikramiyelerinde ciddi bir artış olacağını sözlerine ekledi.
Ankara Masası
|
23 Mart 2023, Perşembe - 13:27
Mustafa Destici "Emekli maaşları kademeleri olarak artacak"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM basın toplantısı düzenledi.

Destici toplantıda, dün akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan emekli maaşlarındaki artışa değindi.

"Son 2 yıl içerisinde özellikle düşük maaş alan emeklilerimizin maaşları 2 bin lira seviyelerinden 5 bin 500 liralara geldi" diyen Destici "Dün akşam da Cumhurbaşkanımız açıkladı en düşük emekli maaşı 7 bin  500 TL’ye yükseleceğini. Böyle düşünüldüğünde en düşük emekli maaşına yüzde 600’lük bir artış yapılmış oldu." dedi.

"Kademeli artış gerçekleşecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından emeklilerden "7 bin 500 lira veya daha fazla maaş alanların durumu ne olacak?" sorusu geldiğini belirten Mustafa Destici "Orada da bir kademeli artış gerçekleşecektir” dedi.

"İkramiyeler yüzleri güldürecek"

Destici, emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyelerine de değinirken "Bayram ikramiyelerinde ciddi bir artış yaşanacağın ve ikramiyelerle yüzlerinin güleceğinin müjdesini vermek istiyorum." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076218/mustafa-destici-emekli-maaslari-kademeleri-olarak-artacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.