Ek Gösterge Komisyonu 10 Mayıs'ta toplanıyor

3600 ek gösterge düzenlemesi için geri sayım başladı. Ek gösterge için 3. toplantı 10 Mayıs'ta yapılacak.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mayıs 2022, Cumartesi - 14:59
Ek Gösterge Komisyonu 10 Mayıs'ta toplanıyor

3600 ek gösterge düzenlemesini görüşecek olan komisyon önümüzdeki hafta toplanacak.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantı gündemlerinde ek gösterge ve sözleşmeli personel düzenlemesi olduğunu söyledi.

Yalçın, “Bu ikisini de 6'ncı dönem toplu sözleşmede ödevlendirdik; 2022 yılı içinde yetkili konfederasyonla komisyon kurularak çalışacak ve yasalaşmak üzere siyasete teslim edilecek. Bu konuda Ek gösterge komisyonu çalışıyor, 2 toplantı yaptık 3. toplantı için gün sayıyoruz."dedi.

"3600 ek göstergeyi yukarıdan aşağı doğru bir omurga sistemi gibi düzenlerseniz ki buna göre yapıldı” diyen Yalçın, “ Görev sorumluluk ve pozisyon boyutuyla ek gösterge  sistemi anlamlandırılmış ve takvimlendirilmiş durumda. 3600'ün altında kalanların tazminat oranlarını biraz yukarı doğru çektiğiniz zaman o da amacına ulaşmış olur" şeklinde konuştu.

Ali Yalçın, kamu işveren tarafının toplantıda önerilerini getireceğini belirtti.

Yalçın,"Buradaki esas maksat şu, çalışırken katkısı olacağından değil emekli olduğunda maaşı ve ikramiyesi artsın beklentisinden kaynaklı millet ek gösterge istiyor. Onun için bunların tamamını paylaştık. Yardımcı hizmetler sınıfını da ek gösterge sisteminin içine çekin, diyerek bu konuda önerilerimizi sunduk. Şimdi kamu işveren tarafı bize bir öneri getirecek ve onun üzerinden tartışmamız devam edecek." İfadelerini kullandı.

Yeni düzenlemenin en büyük etkiyi emekli maaşlarında göstermesi ve kamu personel rejiminde büyük bir dönüşüme yol açması bekleniyor.

Milyonlarca memur ve emekli detayları merak ederken; hazırlanacak tasarının ay sonuna kadar Meclis'e sunulması planlanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1488009/ek-gosterge-komisyonu-10-mayista-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.