Mustafa Destici'den emekli maaşlarıyla ilgili çağrı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emekli maaşlarına ilişkin düzenlemenin yılbaşı beklenmeden yapılması gerektiğini söyledi. Destici "Temmuzdan geçerli zam yapılmalı ve mağduriyet giderilmeli." dedi.
Ankara Masası
|
08 Ağustos 2023, Salı - 17:03
Mustafa Destici'den emekli maaşlarıyla ilgili çağrı

Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Fatih Atik'in konuğu olan  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, emeklinin zam beklentisine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zammın emekliyi memnun etmediğini ifade eden Destici "Zam kök maaşa yapıldığı için bu milyonlarca emeklimizin maaşını 1 TL bile artmadı. Çünkü kök maaşı hala 5.000 TL olan var, kök maaşı hala 6.000 TL, 6.500 olan var. Bunun için biz Büyük Birlik Partisi olarak dedik ki; Bu artışlar kök maaşa değil, piri olarak aldıkları maaş üzerine yani 7.500 alıyorsa, onun üzerine %25, işte 8.000 alıyorsa onun üzerine %25, 11 alıyorsa onun üzerine %25 şeklinde… Bir de Seyyanen’de diyelim ki memura 8.000 lira verilmiş orada işte kamuoyu dengelemek açısından 8.000 değil de, en azından makul bir işte Seyyane zam da, yine bu emeklilerimiz için de yapılabilir." dedi.

"Yılbaşı beklenmeden artışlar yapılmalı"

Destici emeklilerin serzenişlerinde haklı olduğunu belirterek "Yılbaşında bir düzenleme yapılacağı açıklandı ama ben ısrar şunu söylüyorum ki; hiç beklenmeden bu artışlar hemen yapılmalı ve diyelim ki; Ekim’de Meclis açıldı bu düzenleme yapıldı. Bu temmuzdan geçerli olmalı ve buradaki mağduriyet giderilmeli." ifadelerini kullandı.

"Kamu vatandaşına örnek olması lazım"

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan kamudaki tasarruf tedbirlerine ilişkin de konuşan Destici "Onların takibi yapılması lazım ve ciddi bir tasarruf yapıldığı halk tarafından da görülmesi lazım. Yani kamuoyunun bir tasarrufa gittiğini halk somut olarak görmesi lazım. Ne yapılması lazım, işte diyelim ki: fazla araçların satılması lazım. Çift maaş, üç maaş, dört maaş olanlar teke düşürülmesi lazım. İşte nedir? bunun ağırlama giderleridir, seyahat giderleridir, bunların kaldırılması lazım. Yani buna benzer şeyler lüksten kaçınması lazım, israftan kaçınması lazım. Kamu da bu işlerin başlaması lazım. Kamu vatandaşına örnek olması lazım." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093581/mustafa-desticiden-emekli-maaslariyla-ilgili-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.