Fatih Erbakan: Adaylığımı sonlandırdım

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmede YRP prensipleri üzerinde mutabık kaldıklarını ve seçime Cumhur İttifakı çatısı altında girme kararına vardıklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı adaylığımızı sonlandırmış bulunuyoruz." dedi.
Mevlüt Peker
|
24 Mart 2023, Cuma - 18:19
Fatih Erbakan: Adaylığımı sonlandırdım

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle saat 12.00'de Külliye'de bir araya geldiklerini hatırlatarak, Yeniden Refah Partisi’nin prensipleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile anlaştıklarını, tüm seçim bölgelerinde Yeniden Refah Partisi amblemiyle “Cumhur İttifakı” çatısı altında seçime girme kararı aldıklarını, bu nedenle Cumhurbaşkanı adaylığı sürecini sonlandırmış bulunduklarını bildirdi.

Fatih Erbakan parti genel merkezi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bugün Sayın Cumhurbaşkanı ile kendilerinin daveti üzerine saat 12.00’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldik.

YRP’mizin başından beri talep ettiği prensiplerimiz üzerinde kendileriyle uzlaşmaya vardık.

YRP’mizin başından beri talep ettiği prensiplerimizin yazılı olduğu mutabakat metni AK Parti ve YRP’mizin sayın genel sekreterleri tarafından imzalandı.

Cumhur İttifakı’nın seçimi kazanması halinde ekonomi, sosyal hayat ve dış politikada bu prensiplerin hayata geçirilmesi için gayret edileceği hususunda mutabakat sağlanmış oldu.

Biz milletimizin derdine derman olunsun da kim olursa olsun anlayışıyla Hareket eden bir siyasi partiyiz. Milletimizin derdine derman olacak prensiplerimizin biran evvel uygulanması bizim için son derece önemlidir.

Bu sebeple, prensiplerimiz üzerinde de mutabakata varılmasından dolayı, YRP olarak tüm seçim bölgelerinde kendi amblemimizle ve kendi adaylarımızla Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girme kararı aldık.

Bu kararın alınmasında prensiplerimiz üzerinde uzlaşmaya varılması kadar, Cumhur İttifakı’nın karşısındaki bloğun da ülkemize ve milletimize bir faydasının olmayacağını gerçeğinin de büyük etkisi olmuştur.

Kararımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 

Bu kararımız doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı adaylık sürecimizi de sonlandırmış bulunuyoruz.

3 gündür Cumhurbaşkanlığı adaylığımız için imza veren herbir vatandaşımıza, teşkilat mensubumuza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Atılan her bir imzanın bu sürece çok büyük katkısı olmuştur. Allah emek veren bütün kardeşlerimizden razı olsun.

İmza durumu

Cumhurbaşkanı adaylarından 11'i için imza verme işlemlerinin üçüncü gününde saat 15.00 itibariyle imza sayıları şu şekilde gerçekleşmişti:

Muharrem İnce 58 bin 958

Fatih Erbakan 54 bin 893

Sinan Oğan 30 bin 304

Doğu Perinçek 13 bin 589

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076385/fatih-erbakan-adayligimi-sonlandirdim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.