Marmara Üniversitesi, Erdoğan’a diplomasını 1991’de vermiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyetine ilişkin açıklamada bulunan Marmara Üniversitesi, 1 Kasım 1991'de Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasının dönemin üniversite rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz ve fakülte dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel'in imzalarıyla verildiğini, Erdoğan’ın diploma kaydının, aynı bölüm mezunu olanların diploma kayıtlarıyla beraber Marmara Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri'nde 4694 kütük numarası ve 8345 sayısı ile kayıtlı olduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
24 Mart 2023, Cuma - 20:35
Marmara Üniversitesi, Erdoğan’a diplomasını 1991’de vermiş

Marmara Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite eğitimi ve diplomasi hakkında yayılan yanlış bilgileri düzeltmek için bir açıklama yaptı. Üniversitenin yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1974'te Üniversitelerarası Seçme Sınavı'na girerek, bu sınav sonucunda İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksekokulu'na kaydolduğu belirtildi. Erdoğan'ın 1981 yılında tüm derslerden başarılı olduğu ve mezun olduğu ifade edildi.

Açıklamada, 3 Nisan 1981 tarihinde dönemin dekanı tarafından imzalanmış bir "geçici mezuniyet belgesi"nin Erdoğan'a verildiği ve Yüksekokul'un Ticari Bilimler Fakültesi'ne dönüştüğü tarihte, diğer mezuniyetler gibi, Ticari Bilimler Fakültesi'ne kaydedildiği bildirildi. Ayrıca açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmara Üniversitesi'nden aldığı bütün derslerin dökümü, başarı notları, öğrenci fişleri, dilekçeleri, fotoğrafları, askerlik ertelemeleri ve mezuniyet kayıtlarının, diğer mezunlarınkine benzer şekilde üniversitede saklandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasının 1 Kasım 1991 tarihinde dönemin rektörü Prof. Dr. Orhan Oğuz ve fakülte dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk Batırel'in imzalarıyla verildiği kaydedildi. Diplomanın kaydının, aynı bölümden mezun olan diğer öğrencilerin diploma kayıtlarıyla birlikte, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Lisans Diploma Defteri'nde tutulduğu ifade edildi. Diplomanın verildiğine dair kayıt 4694 kütük numarasına bağlı olarak 8345 sayısı ile numaralandırıldı.

Açıklamada ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite yıllarında aldığı bütün derslerin dökümü ve başarı notlarını havi transkript belgeleri, öğrenci fişleri, dilekçeleri, fotoğrafları, askerlik tehiri ve mezuniyet kayıtları gibi olağan öğrencilik ve mezuniyet işlemlerine ilişkin belgelerin diğer mezunlarınki gibi üniversitede muhafaza edildiği belirtildi. Açıklamada, görsel ve yazılı basında yer alan iddiaların hiçbir hukuki ve resmi dayanağı olmadığı vurgulanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ve Marmara Üniversitesi hakkında ortaya atılan mesnetsiz ithamların üniversitenin mensup ve mezunlarını rencide ettiği ifade edildi.

Marmara Üniversitesi, İstanbul'da o dönem faaliyet gösteren diğer akademiler, enstitüler ve yüksekokullarla birlikte Ticari Bilimler Fakültesi'nin de Marmara Üniversitesine bağlandığı bilgisini de paylaştı. Üniversitenin kuruluşu esnasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi adı altında birleştirilen fakültelerin içinde bulunduğu bilgi de açıklamada yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076393/marmara-universitesi-erdogana-diplomasini-1991de-vermis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.