John Kirby: ABD askerleri Suriye’de kalacak

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Amerikan askerlerinin Suriye'de kalmayı sürdüreceğini bildirdi.
Mevlüt Peker
|
26 Mart 2023, Pazar - 23:26
John Kirby: ABD askerleri Suriye’de kalacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'ın Suriye'deki askeri tesislerine yönelik saldırılara hızlı ve cesurca karşılık verdiği, Amerikan askerlerinin bölgedeki görevine devam edeceği belirtildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, CBS televizyonunun Face the Nation adlı programına katılarak yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye'deki askeri tesislerine yönelik saldırılara cevap verdiğini belirtti.

John Kirby, "Bu, militan grupların ciddi bir saldırısıydı. Ve Başkan (Joe Biden), bununla başa çıkmak için hızlı ve cesurca, önemli ölçüde misilleme yaptı" dedi.

John Kirby, Amerikan askerlerinin Suriye'deki görevine devam edeceğini ve Joe Biden'ın Amerikan askerlerini Suriye'de tutmaya "kesin kararlı" olduğunu söyledi.

İran destekli milis grupların 23 Mart'ta Irak ve Suriye'deki Amerika Birleşik Devletleri personeline ve tesislerine düzenlediği saldırılara karşı, Joe Biden'ın ek yanıtların da olasılığından bahsetti.

John Kirby, Rusya'nın Belarus'a taktik nükleer silah yerleştirme kararıyla ilgili olarak ise, "Bunun nereye varacağını izleyip görmemiz gerekecek. Rusya'nın herhangi bir nükleer silah taşıdığına dair herhangi bir işaret görmedik. Açıkçası, nükleer savaşın yapılmaması gerektiği ve hiçbir nükleer savaşın kazanılamayacağı konusunda hemfikiriz" ifadesini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076566/john-kirby-abd-askerleri-suriyede-kalacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.