İsrail’de sokaklar karıştı

İsrail'de Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın görevden alınması sonrası sokaklar karıştı.
Mevlüt Peker
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 00:59
İsrail’de sokaklar karıştı

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun tartışmalı yargı reformu hakkındaki sözlerinin ardından Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden almasının protestoları sürüyor.

İsrail halkı, yargı reformuna karşı tepkilerini sokaklarda göstermeye devam ediyor. Başbakan Binyamin Netanyahu, yargı reformuna karşı çıkan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden alınca halk yeniden sokaklara döküldü.

Tel Aviv'in Ayalon Otoyolu'nu trafiğe kapatarak ateş yakan göstericiler, İsrail’in güneyindeki Beersheba ile kuzeyindeki Hayfa'da da protesto düzenledi.

Bazı bölgelerde polis ile göstericiler arasında tansiyon yükselirken, polis bazı bölgelerde tazyikli su ile müdahale etti.

Yoav Gallant, yaptığı açıklamada, İsrail devletinin güvenliği her zaman hayatının misyonu olduğunu söyledi.

Muhalefet lideri Yair Lapid, Yoav Gallant'ın görevden alınmasına tepki göstererek, "İsrail Başbakanı İsrail devleti için bir tehlikedir" dedi.

İsrail'in eski Savunma Bakanı olan Yisrael Beytenu Partisi lideri Avigdor Liberman ise, Binyamin Netanyahu'nun Yoav Gallant'ı görevden almasını "diktatörlük" olarak nitelendirerek, "Sesleri susturmak" dedi.

Tartışmalı yargı reformu, Yüksek Mahkeme'nin yetkilerinin sınırlandırılmasını, meclisin mahkeme kararlarını geçersiz kılmasını ve yargının hakimlerin seçimi üzerindeki etkisinin azaltılmasını içeriyor. Reform çerçevesindeki "başbakanın görevden alınmasını zorlaştıran yasa tasarısı” geçtiğimiz günlerde Meclis'te yapılan oylamada kabul edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076570/israilde-sokaklar-karisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.