Netanyahu: Gallant benimle basın toplantısı yapmak istemiyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın kendisiyle ortak basın toplantısı yapmak istemediğini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
03 Aralık 2023, Pazar - 00:37
Netanyahu: Gallant benimle basın toplantısı yapmak istemiyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ile aralarındaki ilişkilerde soğuk rüzgarlar estiği yönündeki iddialar üzerine, Gallant'a ortak bir basın toplantısı yapmayı önerdiğini ancak Gallant'ın bu teklifi reddettiğini açıkladı.

Gazze saldırılarına ilişkin değerlendirmeler

Netanyahu, kendi düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını değerlendirdi. Saldırılar nedeniyle İsrail'e yönelik uluslararası baskı olduğunu kabul ederken, amaçlarına ulaşmak için alan oluşturduklarını ifade etti. Netanyahu, "Hamas'ı yok etmek, rehinelerimizi geri getirmek ve Gazze'de yeni bir terör kontrolünün olmamasını sağlamak" olarak tanımladığı hedeflere ulaşma konusunda kararlı olduklarını belirtti.

ABD ile görüş ayrılıkları ve ikna çabaları

Netanyahu, ABD'nin saldırılara destek verdiğini söylerken, Gazze'nin geleceğine ilişkin ABD ile bazı görüş ayrılıkları olduğunu dolaylı olarak ifade etti. Amerikalı dostları ikna etmeye çalıştıklarını ve çoğu zaman bunu başardıklarını belirten Netanyahu, bu sürecin devam edeceğine inandığını dile getirdi.

Saldırıların devamı ve Hizbullah'a mesaj

Netanyahu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların hedeflerine ulaşıncaya kadar devam edeceğini ve kara saldırısının bu hedeflere ulaşmada önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalara da değinerek, geniş çaplı bir savaş durumunda Lübnan'ın zarar göreceğini belirtti.

Netanyahu ve Gallant'ın ayrı ayrı basın toplantıları

Netanyahu, Gallant'ın ayrı bir basın toplantısı düzenlemesi hakkında gelen bir soruya, ortak basın toplantısı teklifine Gallant'ın karar verdiğini söyleyerek yanıt verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112720/netanyahu-gallant-benimle-basin-toplantisi-yapmak-istemiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.