Blinken, İsrail savaş kabinesinin toplantısına katıldı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile başkent Tel Aviv'de yapılan savaş kabinesi toplantısına katıldı.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 22:03
Blinken, İsrail savaş kabinesinin toplantısına katıldı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu başkanlığında, mevcut Savunma Bakanı, 2 eski Savunma Bakanı, mevcut Genelkurmay Başkanı ve bir önceki Genelkurmay Başkanı’nın bulunduğu İsrail savaş kabinesi toplantısına katıldı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze saldırıları sonrasında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ikinci defa bir araya geldi.

Başbakanlık Ofisi'nden verilen bilgiye göre, Blinken, Netanyahu'nun liderliğindeki savaş kabinesi toplantısına katılım gösterdi.

Toplantıda, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, önceki Savunma Bakanı Benny Gantz, eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot ve İsrail'in önceki Washington Büyükelçisi Ron Dermer gibi savaş kabinesi üyeleri de bulundu. Ayrıca, Ultra Ortodoks Yahudi Şas Partisi'nin lideri Arya Deri, resmi bir üye olmamasına karşın toplantıya iştirak etti.

Netanyahu ile Blinken arasında gerçekleşen özel görüşmede, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve Başbakanlık Askeri Sekreteri General Avi Gil de yer aldı.

Hatırlatmak gerekir ki, İsrail Başbakanı Netanyahu ve muhalif lider Benny Gantz, Gazze Şeridi'ne yönelik 7 Ekim'de başlatılan operasyonların dördüncü gününde, "acil durum hükümeti" oluşturma ve bu yapı altında özel bir savaş kabinesi kurma konusunda mutabakata varmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105317/blinken-israil-savas-kabinesinin-toplantisina-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.