İsrail'de protestolar şiddetlendi

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden almasının ardından başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. Üst düzey bir yetki gösterilerin kontrolden çıktığını söyledi.
Ankara Masası
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 11:30
İsrail'de protestolar şiddetlendi

İsrail'de yeni yargı düzenlemesi siyasi krize neden oldu.

İsrail Savunma Bakanı Gallant, düzenlemenin geri çekilmesi çağrısında bulunurken, Başbakan Binyamin Netanyahu geri atmadı ve bakanı görevden aldı.

Yaşananların ardından ülke genelinde binlerce kişi sokaklara döküldü. Protestocular Netanyahu'nun istifa etmesini talep etti.

"Kontrolü kaybettik"

İsrailli üst düzey bir yetkili Haaretz gazetesine yaptığı açıklamalarda "Protestoların kontrolünü kaybettik." ifadesini kullandı.

Başka bir güvenlik yetkilisi de "Şu anda dışarıda olanlar delilik. Göstericilerin üzerine tekrar atık su püskürterek olayları yatıştıracağını düşünenler yanılıyor. Bu durumu kontrol altına alamayacağız." dedi.

Netanyahu başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin, iktidarın yargı atamalarında söz sahibi olması ve yargının yetkili kısıtlayan "yargı reformu" çalışmalarının ardından protestolara başlamıştı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2076617/israilde-protestolar-siddetlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.