Rasim Arı, İYİ Parti'ye geçti

2019 seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen daha sonra görevden ayrılan Rasim Arı, İYİ Parti'ye geçti. Arı'ya rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı.
Ankara Masası
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 10:32
Rasim Arı, İYİ Parti'ye geçti

TBMM'de düzenlen İYİ Parti Grup toplantısında dikkat çeken bir isim İYİ partiye geçti.

Nevşehir eski belediye başkanı Rasim Arı ve eşi Melek Arı, İYİ Parti'ye katıldı.

İYİ Parti'ye katılan Arı çiftine, parti rozetini Genel Başkan Meral Akşener taktı.

Rasim Arı, grup toplantısında 26 aydır yürüttüğü hak mücadelesinde Meral Akşener'in hep yanında olduğunu belirtti. 

Sağlık sorunları nedeniyle istifa etmişti

2018'de Ak Parti'den Nevşehir belediye başkanı adayı ilan edilen Rasim Arı, 31 Mart 2019 seçimlerinde başkan seçildi. Arı,  29 Ocak 2021 tarihinde sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etti. İstifasından bir yıl sonra AK Parti'den istifa eden Rasim Arı İYİ Parti'ye katıldı.

Rasim Arı kimdir?

Rasim Arı, 1975 yılında Nevşehir'de dünyaya geldi.   2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Arı,  Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 

2001 yılında siyaset hayatına başlayan  Arı,  2007 yılında AK Parti’den Nevşehir milletvekilli adayı oldu.  2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığı görevine getirildi ve bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nun danışmanı olarak devam etti. Gençlik ve Spor Bakanlığında da görevlerde bulunan Arı, 2018 yılında Nevşehir belediye başkanlığına aday adayı oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076872/rasim-ari-iyi-partiye-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.