Pqueen kimdir?

Türk Youtuber ve Twitch yayıncısı olan Pqueen kimdir? Açtığı yayınlarda samimi sohbetiyle dikkat çeken Büşra Pelin Baynazoğlu nereli, kaç yaşında? işte hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 17:40
Pqueen kimdir?

Büşra Pelin Baynazoğlu ya da takma adıyla Pqueen, 18 Temmuz 1992 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlk ve lise öğrenimini Ankara'da tamamlayan Pqueen, üniversite eğitimini Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisat bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Pqueen, yine aynı üniversitede  İşletme Fakültesinde yüksek lisans eğitimi görmektedir. 


Yayıncılık hayatı

Pelin Baynazoğlu, küçük yaşlarından itibaren internet kafelerde oyunlar oynamaktaydı. 2017 yılında Pelin'in arkadaşlarının ısrarıyla  Twitch platformunda yayınlar yapmaya başladı. Pqueen, samimiyeti ve kendine özgü tarzıyla daha çok hikâye tabanlı ve simülasyon oyunu oynayarak kendi kitlesini oluşturdu. Pqueen , 2019 yılında Noobtsar'a katılarak düzenlenen yarışmada diğer yayıncılarla yarıştı. Yarışmanın jüri ekibinde olan Jahrein ve PintiPanda yer alırken Pqueen, yarışmada Elrean, Zade ve Toqtir gibi ünlü diğer yayıncılarla yarıştı. Yayıncı Baynazoğlu, NoobStar yarışmasında finale kalamasa da Twitch kanalı için büyük bir kitle oluşturmayı başardı. Ayrıca Pqueen, Twitch Türkiye’nin en çok izlenen kadın yayıncısı unvanına sahiptir. Buna ek olarak yayıncı, en çok izlenen uluslararası kadın yayıncılar arasında da kendine yer bulan, güncel yayınlarında sık sık 10 bin izleyici barajının üstünde kalmayı başarmaktadır.


Mansur Yavaş'ın yayıncıya cevabı

Pqueen Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yayın başlattığını ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yayınında konuk olduğunu montajlı bir görselle hesabından paylaşmıştı. Buna karşılık olarak Yavaş, Twitter hesabı üzerinden yayıncıya; " Sevgili Pelin, içeriklerin beni ve ailemi çok eğlendiriyor. Gençlerimizin pozitif enerjisi bizleri mutlu ediyor. Twitch'te bir gün yayınına katılıp chat'e selam vermek isterim." yanıtını verdi. Bu yanıt sonrasında Pqueen ve Mansur Yavaş 17 Mart 2021 tarihinde "Pqueen ile kimdir?"  Twitch konseptinde yayın yaparak 350 bini aşan izlenmeyle rekor kırdı. 


Ödülleri

-Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Ödülü

- INFLOW - En İyi Oyun İnfluencerı Ödülü

- Oyunun Yıldızları - Yılın IRL Yayıncısı

- Oyunun Yıldızları - Yılın Kadın Yayıncısı

- Kristal Geyik Ödülleri - En İyi İnfluencer/Yayıncı

-GSÜ  En Ödülleri - Yılın Sosyal Medya Etkileşimcisi

-15. Kemal Sunal Kültür ve Sanat  - En İyi İçerik Üretici

- YouTube 100.000 Abone Plaketi

-YouTube 1.000.000 Abone Plaketi

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2076927/pqueen-kimdir
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.