Twitch'in yeni gözdesi: Phasmophobia

Phasmophobia, Steam üzerinde Among Us’tan sonra en çok satan ikinci oyun oldu. VR modu da mevcut bulunan Phasmophobia’nın bu kadar popüler olmasının nedeni ise Twitch yayıncılarında saklı.
Ankara Masası
|
06 Ekim 2020, Salı - 11:29
Twitch'in yeni gözdesi: Phasmophobia

Phasmophobia, oyuncunun ve paranormal araştırmacılardan oluşan bir ekibin birlikte doğa üstü aktivitelerle dolu perili yerlerde olabildiğince fazla kanıt toplanması gereken, 4 oyunculu çevrimiçi bir psikolojik korku oyunu.  Phasmophobia, oyuncuları için cross-platform desteği veriyor. Hayalet avlama ekipmanları ile hayaletlerin var olduğuna dair kanıt aramak, bulunan kanıtları kaydetmek ve ruhların türünü belirmek oyunun asıl amacı gibi duruyor. Ekstra olarak Phasmophobia, hayaletler ile konuşarak iletişim kurulmasına da imkan sağlıyor.

Steam üzerinde erken erişim olarak 23 TL gibi çok uygun bir fiyattan satılmakta.

Oyunda 12 adet hayalet bulunmakta :

-Spirit
-Revenant
-Wraith
-Phantom
-Poltergeist
-Banshee
-Jinn
-Mare
-Shade
-Demon
-Yurei
-Oni

Oyun içerisinde geçen hayalet açıklamaları şu şekilde:

Spirit :

Ruh, Phasmophobia’daki en yaygın hayalet türüdür. Oyuncular, açıklanamayan ölümlülerin olduğu yerde ruhu bulunur. Ruhun gücünü dindirebilen tek şey leke çubuklarıdır. Hayalet Yazısı, Ruh Kutusu, Parmak izi bu hayalet türünün kanıtlarıdır.

Revenant :

Kurbanını avlarken fazlasıyla hızlıdır. Avını, avlarken bir anda hız kazanan güçlü bir hayalet türü olan Revenant'dan kaçmak için saklanmak gerekir, Parmak izi, Hayalet Yazısı, EMF Level 5 bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Wraith :

Wraith'lar ses çıkartmazlar, duvarların içerisinden geçebilir, tuz ise onların zayıf noktalarıdır. Dondurucu Soğuklar, Parmak izi, Ruh Kutusu bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Phantom :

Phantom'lar akıl sağlığını önemli ölçüde etkileyen ruhlardır. Bahsi geçen ölümcül ruh bir Oujia tahtası tarafından çağırmıştır. Phantom'ların kamerayla fotoğrafını çekme onu geçici olarak durduracaktır. Hayalet Küresi, Dondurucu Soğuklar, EMF Level 5 bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Poltergeist :

Poltergeist'ler farklı nesneleri aynı anda fırlatabilir lakin boş bir odada neredeyse zararsızdırlar. Parmak izi, Ruh Kutusu, Hayalet Küresi bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Banshee :

Banshee'ler her seferinde tek bir oyuncuyu hedefler. Bireysel olarak seçtiği avının takipçisi olacaktır. Banshee'ler haçlardan korkarlar. Parmakizi, Dondurucu Soğuklar, EMF Level 5 bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Jinn :

Jinn, oyunculara uzakken fazlasıyla hızlıdır. Jinn'lerin yetenek kullanmasını güç kaynağını kapatarak engelleyebilirsiniz. Hayalet Küresi, EMF Level 5, Ruh Kutusu bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Mare :

Karanlıkta çok güçlüdür. Işıkları açmak Mare'leri zayıflatır. Ruh Kutusu, Hayalet Küresi, Dondurucu Soğuklar bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Shade :

Shade, çok utangaçtır. Yakınında birden fazla oyuncu varsa avlanamaz. EMF Level 5, Hayalet Küresi, Hayalet Yazısı bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Demon :

En fazla saldıran hayalet türüdür. Ouija tahtasından sorulan sorulara cevap verir. Demon'lara iyi sorular sormak oyuncuların akıl sağlığını düşürmeyecektir. Ruh Kutusu, Hayalet Yazısı, Dondurucu Soğuklar bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Yurei :

Oyuncunun akıl sağlını fazlasıyla etkiler. Yurei'lerin etrafta dolaşmasını engellemek için bulunduğu odayı lekeleyin. Hayalet Küresi, Hayalet Yazısı, Dondurucu Soğuklar bu hayalet türünün kanıtlarındandır.

Oni :

Oyuncular kendisine yakınken daha saldırgandır. Nesneleri hızlı bir şekilde hareket ettirebilir. Aktif oyuncular Oni’yi bulmayı kolaylaştıracaktır. EMF Level 5, Ruh Kutusu, Hayalet Yazısı bu hayalet türünün kanıtlarıdır.

SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

Minimum

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64Bit
  • İşlemci: Intel Core i5-4590 / AMD FX 8350
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 970 / AMD Radeon R9 290
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 13 GB kullanılabilir alan

İlave Notlar: Minimum Özellikler VR içindir, daha düşük özellikler VR Olmayan için çalışabilir.

Steam adresi için → tıklayınız

http://www.ankaramasasi.com/haber/221643/twitchin-yeni-gozdesi-phasmophobia
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.